Svinjska kolenica na praški način

Svinjska kolenica na praški način

Svinjska kolenica je dobro poznata mesna poslastica i u Srbiji, ali u Pragu ona je promovisana kao specijalitet kuće (vepřové koleno) u brojnim restoranima sa nacionalnim kuhinjom i poznatim češkim točenim pivom.

Zavisno od restorana, i naravno sreće, dvoje se mogu najesti od jedne kolenice, ali to ne mora obavezno biti tako.

U različitim restoranima ona se sprema na različite načine, pa je možete dobiti sa koskom, ali i kao neku vrstu rolata gde je meso odvojeno od kosti pa napunjeno kupusom.

Ipak, kako god pripremljena bila, kolenica je sočan komad dimljenog mesa, i teško da se tu u pripremi nešto može pogrešiti, ili napraviti nešto dotad neviđeno, ali, kako kažu neki – turizam od mitova živi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *