Evropa Foto albumi Magazin Godine Život i godine

Svinjska kolenica na praški način

Svinjska kolenica je dobro poznata mesna poslastica i u Srbiji, ali u Pragu ona je promovisana kao specijalitet kuće (vepřové koleno) u brojnim restoranima sa nacionalnim kuhinjom i poznatim češkim točenim pivom.

Zavisno od restorana, i naravno sreće, dvoje se mogu najesti od jedne kolenice, ali to ne mora obavezno biti tako.

U različitim restoranima ona se sprema na različite načine, pa je možete dobiti sa koskom, ali i kao neku vrstu rolata gde je meso odvojeno od kosti pa napunjeno kupusom.

Ipak, kako god pripremljena bila, kolenica je sočan komad dimljenog mesa, i teško da se tu u pripremi nešto može pogrešiti, ili napraviti nešto dotad neviđeno, ali, kako kažu neki – turizam od mitova živi.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija