Evropa Foto albumi

Folksvagenova fabrika automobila u Drezdenu

U Drezdenu se nalazi zanimljiva fabrika u kojoj se proizvodi automobil Faeton (Phaeton) poznatog nemačkog proizvođača Folksvagen (Volkswagen). 

Fabrika je karakteristična po tome što je proizvodni proces raspoređen po spratovima zgrade a kroz staklenu fasadu praktično se može videti ceo proces sastavljanja automobila. Delovi u fabriku stižu specijalnim zatvorenim “tramvajem” koji koristi linije gradskog prevoza, a u samoj zgradi po spratovima se raspoređuju – sami.
Naime, cela fabrika ima u podu oko 600.000 magneta koji služe za navođenje transporta i svih mašina, ali i za napajanje bežičnih alata putem magnetne indukcije.
Pod u fabrici je od plemenitog drveta, od čega je izrađena i pokretna traka u podu koja se jedva razaznaje. Radnici rade u belim uniformama i sa belim rukavicama a svaki kupac ima mogućnost da se prošeta po fabrici, da učestvuje malo u sklapanju automobila, a na izlazu mu se priređuje mala predstava za svaki kupljen automobil, sa dim mašinama, muzikom i dekorativnim osvetljenjem.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija