Početna Magazin Godine Svet Folksvagenova fabrika automobila u Drezdenu

Folksvagenova fabrika automobila u Drezdenu

Folksvagenova fabrika automobila u Drezdenu

U Drezdenu se nalazi zanimljiva fabrika u kojoj se proizvodi automobil Faeton (Phaeton) poznatog nemačkog proizvođača Folksvagen (Volkswagen). 

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Fabrika je karakteristična po tome što je proizvodni proces raspoređen po spratovima zgrade a kroz staklenu fasadu praktično se može videti ceo proces sastavljanja automobila. Delovi u fabriku stižu specijalnim zatvorenim „tramvajem“ koji koristi linije gradskog prevoza, a u samoj zgradi po spratovima se raspoređuju – sami.
Naime, cela fabrika ima u podu oko 600.000 magneta koji služe za navođenje transporta i svih mašina, ali i za napajanje bežičnih alata putem magnetne indukcije.
Pod u fabrici je od plemenitog drveta, od čega je izrađena i pokretna traka u podu koja se jedva razaznaje. Radnici rade u belim uniformama i sa belim rukavicama a svaki kupac ima mogućnost da se prošeta po fabrici, da učestvuje malo u sklapanju automobila, a na izlazu mu se priređuje mala predstava za svaki kupljen automobil, sa dim mašinama, muzikom i dekorativnim osvetljenjem.