Sindikat penzionera zahteva sastanak sa predsednikom Srbije

Sindikat penzionera (USPS) zahteva sastanak sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Sastanak se zahteva usled pogoršanja materijalnog položaja penzionera. Prenosimo tekst zahteva.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Poštovani gospodine predsedniče,

Zbog drastičnog pogoršanja materijalnog položaja penzionera, uzrokovanog neočekivanim skokom cena prehrambenih proizvoda, kao i zbog činjenice da oko milion penzionera živi sa primanjima manjim od 30.978 dinara mesečno, (od 12.000 do 30.978), što je iznos prosečne penzije u Srbiji, kao i činjenice da je u toku 2021. i 2022. godine umrlo 47.800 penzionera više od novopridošlih (kovid i materijalna ugroženost) naša je obaveza, kao organizacije sindikata penzionera Srbije, da vas upoznamo sa aktuelnim stanjem.

Penzioneri su svesni svih teškoća u kojima se Srbija nalazi i iskušenja koja Srbiju u narednom periodu očekuju i zato imate veliku podršku većine penzonera (1.600.000 članova) da na tom putu istrajete.

Penzoneri s pravom očekuju da u ovoj teškoj situaciji neće biti zaboravljeni.

Predsedniče, očekujem da u nekoliko narednih dana primite delegaciju penzionera na sastanak u vremenu koje Vama odgovara, na kojem bi pokušali da se usaglasimo oko izmene švajcarske formule, vanrednog usklađivanja penzija koje su pale ispod 40 odsto prosečne zarade, uvođenja minimalnih penzija znatno viših od poljoprivrednih, izrade socijalnih kartica za penzionere, kao i pitanja kaznenih poena za prevremeni odlazak u penziju.

Nadam se da će naša buduća saradnja biti uspešna kao i ona koju sam imao sa Vama kao predsednik Sindikata komunalne privrede Srbije.

U ime buduće saradnje,
Srdačno Vas pozdravljam

Predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije
mr Milan Grujić

Fotografija sa protesta penzionera novembra 2016.