Saradnja Udruženja penzionera Novog Sada i RTV-a

Ozvaničena je saradnja Udruženja penzionera Novog Sada i RTV-a potpisivanjem Protokola o saradnji.

U Novom Sadu, 5. novembra 2019. godine, potpisan je Protokol o saradnji Udruženja penzionera Novog Sada i Radio-televizije Vojvodine (RTV). Ovaj protokol su potpisali Momo Čolaković, predsednik Udruženja penzionera Novog Sada i dr Miodrag Koprivica, generalni direktor RTV-a.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Cilj Protokola o saradnji je bolje informisanje o pravima penzionera, njihovim aktivnostima i mogućnostima.

Momo Čolaković se zahvalio rukovodstvu RTV-a na tome što je pokrajinski javni servis jedina televizija sa stalnom emisijom posvećenom penzionerima. U pitanju je emisija „Dodati život godinama“.

Predsednik Udurženja penzionera Novog Sada zahvalio se rukovodstvu ove medijske kuće i na tome što je prihvatilo inicijativu da se verifikuje pomenuti dokument. Na taj način je potvrđena namera RTV-a da se najstariji građani Novog Sada, Vojvodine i cele Srbije što bolje informišu.

„Mi želimo da naši najstariji imaju detaljne informacije o svojim pravima, obavezama, odgovornostima, o tome čime mogu da se bave i na koji način ih možemo izvesti iz njihovih domova. U Udruženju penzionera Grada Novog Sada postoji preko dvadesetak aktivnosti, od dnevnog centra, preko kulturno-umetničkog programa, izleta, korišćenja banja i tako dalje“, naglasio je Čolaković.

Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji obezbeđuje popuste za različite usluge za penzionere, istakao je Čolaković. Naime, Udruženje penzionera Grada Novog Sada ima potpisane ugovore na osnovu kojih su obezbeđeni ovi popusti.

„Više od 50 firmi, institucija i ustanova potpisalo je sporazume sa našim Udruženjem. Zahvaljujući tome, ako penzioner koristi 80 odsto tih usluga, on može, na godišnjem nivou, da uštedi jednu do jednu i po penziju“, objasnio je Momo Čolaković.

Udruženje penzionera Grada Novog Sada ima oko 25.000 članova.

Izvor: UNS
FotografijaLazar Gugleta za Unsplash

Udruženje penzionera Grada Novog Sada već nekoliko godina ugošćava učesnike konkursa Draganova nagrada. O jednom od ovih književnih druženja možete pročitati u članku: „Draganova nagrada“ 2016. godine – putopisna druženja u Novom Sadu i Beogradu