Hrvatska: Sindikati protiv penzionisanja tek sa 67 godina

Tri hrvatska sindikata prikupljaju potpise za referendum protiv nedavno donetog zakona o pravu na punu penziju tek sa navršenih 67 godina života.

Tri sindikata u Hrvatskoj najavila su prikupljanje potpisa za referendum protiv nedavno donetog zakona o pravu na punu penziju tek sa navršenih 67 godina života.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Više o podizanju starosne granice za odlazak u penziju u Hrvatskoj, u tekstu:

Hrvatska: U penziju sa 67 godina


Posle 65. godine, građani Hrvatske žive samo još pet godina zdravog života, podsetili su sindikati. Iz toga sledi da nema uslova za penziju tek sa 67 godina.

Na konferenciji za štampu 18. marta 2019. godine sidnikati su najavili da će referendumsko pitanje biti u formi zakona. Na taj način, u slučaju uspeha referenduma, aktuelna odredba o starosnom uslovu biće automatski ukinuta.

Predstavnici tri hrvatska sindikata podsetili su da su dosad imali tri referendumske inicijative i da su sve sve tri bile uspešne.

Izvor: Ekonomske vesti
FotografijaD. Kogen, Pula

O položaju penzionera u Hrvatskoj, ali i šire. možete čitaiti i u davnašnjem razgovoru sa Jasnom Petrović, predsednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske: Jasna Petrović iz SUH-a za Penzin: Hrvatske penzije su najniže u bivšoj SFRJ!

Nažalost, kako se neke stvari sporo menjaju na brdovitom Balkanu, ovo je aktuelno i danas.