Foto albumi Nove ideje za novo doba

ROVA – moderna sklopiva hodalica i kolica

ROVA je hodalica sa točkićima za kretanje starijih osoba koja zadovoljava savremene potrebe života – u isto vreme to su i kolica za nošenje stvari, pomagalo, ali i neka vrsta “bicikla” sa kontrolnom tablom koju čini Vaš mobilni telefon

Kim Gudšel bila je atleta koja je vozila bicikl po 80 kilometara dnevno i bavila se drugim ekstremnijim oblicima rekreacije dok nije obolela od neurološkog poremećaja koji je umanjio njenu pokretljivost.

Ovo je uticalo na odluku da zajedno sa mužem napravi kompaniju i proizvod koji će biti funkcionalniji i bolje prilagođen potrebama savremenih ljudi nego što su to klasične hodalice sa točkićima.

Za razvoj proizvoda angaživali su DDStudio koji je dobio zadatak da reši pitanje sklapanja hodalice i uklapanja polica koje su integrisane u nju. Inženjeri je trebalo da se pozabave ravnotežom i težištem hodalice, kvalitetom materijala i zglobova.

Naravno, hodalica ima i mesto predviđeno za umetanje mobilnog telefona koji služi i kao ekran (kontrolna tabla) koji prati otkucaje srca, disanje, pritisak, brzinu, itd.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija