Početna Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje ROVA – moderna sklopiva hodalica i kolica

ROVA – moderna sklopiva hodalica i kolica

ROVA – moderna sklopiva hodalica i kolica

ROVA je hodalica sa točkićima za kretanje starijih osoba koja zadovoljava savremene potrebe života – u isto vreme to su i kolica za nošenje stvari, pomagalo, ali i neka vrsta „bicikla“ sa kontrolnom tablom koju čini Vaš mobilni telefon

Kim Gudšel bila je atleta koja je vozila bicikl po 80 kilometara dnevno i bavila se drugim ekstremnijim oblicima rekreacije dok nije obolela od neurološkog poremećaja koji je umanjio njenu pokretljivost.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ovo je uticalo na odluku da zajedno sa mužem napravi kompaniju i proizvod koji će biti funkcionalniji i bolje prilagođen potrebama savremenih ljudi nego što su to klasične hodalice sa točkićima.

Za razvoj proizvoda angaživali su DDStudio koji je dobio zadatak da reši pitanje sklapanja hodalice i uklapanja polica koje su integrisane u nju. Inženjeri je trebalo da se pozabave ravnotežom i težištem hodalice, kvalitetom materijala i zglobova.

Naravno, hodalica ima i mesto predviđeno za umetanje mobilnog telefona koji služi i kao ekran (kontrolna tabla) koji prati otkucaje srca, disanje, pritisak, brzinu, itd.