Foto albumi Nove ideje za novo doba

Famatic – ram za slike Vaših unuka

Famatic je ram za slike u kom se odmah prikazuju fotografije koje naprave Vaša deca i unuci svojim mobilnim telefonima.

Ram za slike/fotografije Famatic donosi potpuno nov koncept u prikazivanju fotografija, pre svega namenjen bakama i dekama koje žele, na veoma jednostavan način, da budu u toku sa aktivnostima svojih unuka.

Ovaj ram za slike povezuje se putem interneta sa mobilnim uređajima dece i unuka, i napravljene fotografije odmah mogu da se podele sa ponosnim bakama i dekama bilo gde da su.

Ovaj ram je još uvek u fazi izrade prototipa (2014. godina) ali nema sumnje da može da ispuni prazninu u komunikaciji koja postoji između generacija koje nisu baš naviknute na računare i mobilne uređaje i generacija koje ove tehnologije koriste svakodnevno.

Već nekoliko godina postoje savremeni ramovi za fotoaparate koji su zapravo ekrani koji prikazuju snimljene fotografije sa drugih uređaja.

Ostaje pitanje koliko je ova tehnologija isplativa s obzirom da bi ram koštao verovatno koliko neki tablet uređaj koji bi komunikaciju ipak podigao na znatno viši nivo – uz malo učenja i kvalitetna prilagođena softverska rešenja.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija