Početna Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje ThinOptics – naočare uz mobilni telefon

ThinOptics – naočare uz mobilni telefon

ThinOptics – naočare uz mobilni telefon

ThinOptics su veoma tanke naočare za čitanje koje uvek možete nositi sa sobom jer su dizajnirane tako da stanu u veoma tanak „džep“ u sklopu fiksne futrole za mobilni telefon. 

Osnivač firme ThinOptics („tanka optika“), jednog dana dobio je SMS dok je vozio bicikl, a kod sebe nije imao naočare. Ispostavilo se da je to bila važna poruka od njegovog sina.

Odmah je rešio da se pozabavi problemom „mobilnih“ naočara – takvih naočara koje ćemo poneti mnogo češće nego što to činimo sa klasičnim, odnosno bar onoliko često koliko sa sobom nosimo i mobilni telefon.

Rešenje su veoma tanke naočare za čitanje koje uvek možete nositi sa sobom jer su dizajnirane tako da stanu u veoma tanak „džep“ u sklopu fiksne futrole za mobilni telefon.

Naravno, futrole i naočare su dizajnirane i tako da zadovolje i osnovne estetske kriterijume korisnika. Dostupne su u crnoj i beloj verziji – i rama naočara i futrole.

Ovo je samo još jedan proizvod u nizu koji pokazuje da svakodnevni proizvodi itekako imaju još mnogo mogućnosti za napredak, i da tržište potreba odraslih i starijih osoba nikako nije sasvim zaokruženo.