Prvi Botanički bazar

U Beogradu će se održati prvi Botanički bazar sredinom aprila 2024. godine. Za sve ljubitelje cveća i drveća, biljnog sveta generalno. Prilika da se nauči nešto novo, pazari ili razmeni – i biljke i iskustvo u njihovom gajenju. Ulaz besplatan.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Prvi, inauguralni Botanički bazar održaće se u Silosima 13. i 14. aprila 2024. godine, od 12 do 18 časova. Adresa Silosa je Dunavski kej 46, Beograd.

Na prvom Botaničkom bazaru u Silosima moći ćete da nabavite, naučite, opremite, zagrlite, fotografišete, pa čak i razmenite deo svog zelenog svemira.

Tokom bazara biće održane i radionice izrade terarijuma i nege sobnih biljaka. Posetioci će moći da upoznaju neke divne ljude zaljubljene u prirodu.

Pored toga, na bazaru će moći da se kupe biljke i proizvodi od biljaka kao što su tinkture, eterična ulja, sapuni, suplementi, sušene pečurke, semena, kao i saksije i korisni alati.

U subotu, 13. aprila biće održan i prvi biljni buvljak – „Biljak“ od 16 do 18 časova. Na biljnom buvljaku posetioci mogu da donesu i svoje biljke i da ih razmene. Mogu da se razmene i pelceri, kao i da se čuju, saznaju i razmene razni saveti o gajenju biljaka.

Organizator je Gaia pokret. Na Botaničkom bazaru učestvuju: All Nutt, Bio Marni, Boris Bogdanović, Dendrolog, Famila Airplant, Fantastik fungi, Glinka, Grina, Herbarijum studio, Jana keramičarka, Kamen dizajn Kmndzjn, Mad med, Melemi timočke krajine, Meli Plants, Nature Design Stefanović, Organic India, Royal Balm, Sanseverian, Studio Tufna, Teas of Earth, Ujut, Vaša mala bašta, Voštane krpice.

Ulaz je slobodan, kao i parking. Organizatori napominju da nema mnogo parking mesta. Zato savetuju da posetioci koji dolaze kolima svoj automobil parkiraju u susednoj Luci Beograd.

Ako vam je potreban dodatan podsticaj, podsećamo: