Prodata Kuršumlijska banja, do sada u vlasništvu Fonda PIO

Kuršumlijska banja prodata je Akcionirskom društvu „Planinka“ iz Kuršumlije za 1.415.836 evra.

Komisija Direkcije za imovinu Republike Srbije je 13. avgusta 2019. godine donela odluku da se prodaju Vranjska i Kuršumlijska banja.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Kuršumlijska banja je prodata a.d. „Planinka“ iz Kuršumlije koja vodi Prolom i Lukovsku banju.

Planinka je kompleks „Žubor“ u ovoj banji platila 1.415.836 evra.

Menadžment Planinke nije gubio vreme i istog dana, 13. avgusta, obišao je Kuršumlijsku banju. Već se prave planovi za investicije.

Po prvim procenama menadžmenta „Planinke“, da bi Kuršumlijska banja počela da radi, potrebna je uložiti više od deset miliona evra.

Puštanje u rad Kuršumljske Banje očekuje se do kraja iduće godine.

Izvori: Top novosti, Topličke vesti
Fotografija: Micki, Kuršumlijska banja


Akcionarsko društvo za prirodna lečilišta, turizam, ugostiteljstvo i proizvodnju „Planika“ Kuršumlija osnovano je u maju 2000 godine.
Zakonski zastupnici su Radoje Pavlović, Radovan Raičević i Dragoslav Ilić.

Udruženje sindikata penzionera Srbije je saopštilo da će sve kupce-ponuđače banja u vlasništvu Fonda PIO upozoriti da se ne mogu smatrati savesnim kupcima jer su na vreme obavešteni da je odluka o otuđenju banja sporna. Doneta je na telefonskoj sednici na kojoj su učestvovali članovi UO koji se nalaze u sukobu interesa.

Takođe, treba podsetiti da su banje sudskim putem vraćene Fondu PIO. Imovina je sudskim putem vraćena Fondu PIO jer ona nije ni državna ni javna, već privatna, kojom upravlja Fond. Dakle, ne može se privatizovati.