Prekogranična ljubav dvoje starijih u doba koronavirusa

Ljubav dvoje starijih, Dankinje i Nemca, u doba pandemije koronavirusa, zainteresovala je mnoge svetske medije. Granica između njihove dve zemlje, iako sada zatvorena, ne može da ih spreči da se svakodnevno viđaju.

Pandemija koronavirusa dovela je, širom sveta, do razdvajanja mnogih porodica, prijatelja, zaljubljenih… Međutim, za stariji zaljubljeni par koji stanuje u blizini graničnog prelaza Mollehusvej između Nemačke i Danske, ni koronavirus nije mogao da predstavlja barijeru.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Otkako je granica zatvorena – zbog pandemije koronavirusa, Karsten Tihsen Hansen, 89-godišnji penzionisani poljoprivrednik i Inga Rasmunsen, 85-godišnja ugostiteljska radnica u penziji dolaze na izlet, uredno održavajući propisanu distancu.

Ovaj stariji par obično prelazi granicu kako bi zajedno spremali večeru i proveli zajedno veče. Danska vlada je 13. marta objavila da će narednog dana zatvoriti granicu za sve sem za one koji je prelaze zbog posla.

Zaljubljeni su morali brzo da reaguju. Tada su skovali plan o izletu na granici.

U mirnoj traci puta koji vijuga kroz ravnu oranicu koja se nalazi između njihovih kuća, na pola puta i njoj i njemu, oni svakodnevno, od zatvaranja granice, dolaze na izlet.

O njima je, budući da su izuzetno simpatični, a priča tako lepa, pisao i New York Times.

„Ovde smo zbog ljubavi“, rekao je Karsten za čuveni časopis.

„Ljubav je najbolja stvar na svetu“

On do nemačke strane granice dolazi biciklom, a ona se doveze svojim malim Tojota Jarisom do danske strane.

Zavoleli se u poznim godinama

Njihova ljubavna priča je počela pre nekoliko godina u Danskoj, na prilično zanimljiv i neuobičajen način. Karsten je rešio da bane u nenajavljenu posetu drugoj starijoj danskoj udovici. Na putu ka njoj, na jednom štandu sa jagodama, upoznao je Inge. I predomislio se.

Inge, koja je oduvek upozoravala da se ne treba udavati za Nemca, počela je da svaki dan prelazi granicu i posećuje Karstena.

„Nisam ni sanjala da se ovako nešto može dogoditi“, kaže za medije Inge.

A pored časopisa New York Times, o njima su pisali i nemački Deutsche Welle ibritanski BBC i mnogi drugi.

Ljudima su uvek, a naročito u ovakva iščašena vremena, potrebne ovakve priče.

Izvor: News18
Fotografija: Ruptly

Čitajte i druge tekstove iz kategorije Ljubav i seks u poznim godinama