Magazin Godine Srbija Svet

Pismo Karle Kantone, generalne sekretarke FERPE – Evropske federacije penzionera i starijih osoba, predsednici Vlade Srbije gospođi Ani Brnabić

Karla Kantone, generalna sekretarka FERPE – Evropske federacije penzionera i starijih osoba čiji je punopravni član i Udruženje sindikata penzionera Srbije, poslala je otvoreno pismo Ani Brnabić, predsednici Vlade Srbije.

Gospođo predsednice,

Saznali smo od naših kolega iz Srbije da ste od juna meseca ove godine predsednica Vlade Srbije.

Zadovoljstvo nam je da Vam čestitamo stupanje na ovu visoku funkciju koja će Vam omogućiti da, između ostalog, rešite probleme penzionera. Naime, naše kolege su nam rekle da poklanjate pažnju socijalnim pitanjima i položaju ranjivih grupa.

FERPA je reprezentativna sindikalna organizacija penzionera i starijih osoba na evropskom nivou. Ima preko deset miliona članova u 25 evropskih zemalja, a od septembra 2015. godine, Udruženje sindikata penzionera Srbije naš je punopravni član.

USPS dakle učestvuje u našim aktivnostima, a mi podržavamo aktivnosti i zahteve ovog udruženja koji su ujedno i naši.

Znamo da se ekonomska i društvena situacija penzionera i starijih osoba pogoršava, posebno nakon smanjenja penzija. Stoga smo slobodni da u ime solidarnosti i pravde predložimo preduzimanje mera koje zahtevaju naši članovi. Tako, na primer, oni žele ukidanje privremenog zakona kojim su smanjene penzije u Srbiji i punu nadoknadu izgubljenog iznosa.

Hitno pitanje koje se stoga postavlja jeste: kada i kako će to biti učinjeno?

U očekivanju brzih i povoljnih odgovora na postavljena pitanja, molimo Vas, gospođo predsednice, da primite izraze našeg posebnog uvažavanja.

Karla Kantone, generalna sekretarka FERPE

Pismo na francuskom jeziku možete pročitati i na sajtu FERPA


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

1 Comment

Click here to post a comment
  • Pismo je protokolarnog karaktera. Ali to je ipak jači adut nego što je do sada radilo Udruženje sindikata penzionera Srbije. Nisu tražili razgovor sa predstavnicima Vlade, Skupštine, Ustavnog suda. Nisu se obraćali evropskim institucijama Skupštini Saveta Evrope. Za tri godine imali su dve šetnje ulicama Beograda i to zahvaljujući organizaciji Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica. I sutrašnji protest se priprema tiho bez neke jače i bučnije organizacije da ljudi širom Srbije saznaju nešto o sutrašnjem protestu. Oni koji ne znaju bi će sutra u 11,00 na Trgu Nikole Pašića.

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija