Početna Magazin Godine Protest – Za poništenje nemoralnih zakona o smanjenju penzija

Protest – Za poništenje nemoralnih zakona o smanjenju penzija

Protest – Za poništenje nemoralnih zakona o smanjenju penzija

Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine u 11 časova, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu organizuju protest za poništenje nemoralnih zakona o smanjenju penzija. Pozivaju penzionere i sve slobodne građane Srbije da dođu na svojevrstan pomen moralu, pravdi i istini.
Prenosimo poziv.

Poštovani penzioneri, budući penzioneri i slobodni građani Srbije,

Prošle su tri godine od donošenja neustavnih i nemoralnih zakona o smanjenju i prekidu redovnog usklađivanja penzija sa porastom cena i troškova života.

Ovim zakonima oštećeni su svi penzioneri za najmanje pet-deset odsto i pored predizborne novčane pomoći i ponižavajućih povećanja penzija od 1,25%. Najavljena novčana pomoć i povećanje od pet odsto je samo deo onoga što država treba da nam da zbog povećanja cena i troškova života.

Penzioneri koji imaju penzije veće od 25000 dodatno su oštećeni od 10-20 odsto. Iako je Aleksandar Vučić u predizbornim kampanjama obećavao da penzije neće dirati, privremeni zakoni su doneti i traju već tri godine bez namere vlasti da ih poništi. Predsednik Srbije se svaki dan hvali suficitom u budžetu, ali ne govori da je ostvaren pljačkom penzionera. Na takav način vlast prikriva nesposobnost i nespremnost da ozbiljno vodi državu. Sve najavljene reforeme u Srbiji počele su i završile se smanjivanjem i neusklađivanjem penzija dok javna i preduzeća u restrukturiranju neosnovano troše sve ono što je uzeto od penzionera. Eksperti dokazuju da novca u Srbiji ima dovoljno za sve potrebe, ali on zbog korupcije i kriminala odlazi na drugu stranu.

Samo protestom možemo dozvati pameti bahatu vlast i upoznati javnost o našem nezadovoljstvu i zahtevima.

Obavestite svoje komšije i prijatelje, zamenite bolesne i odsutne. Penzioneri su izgradili sve ovo što vlast uništava i prodaje. Ako se sami ne izborimo za pravdu, niko to umesto nas neće uraditi.

Jedan deo penzionera smatra, da će neko drugi, da će udruženja i stranke da se izbore za naša prava. Stanje poštovanja ustavnosti i zakonitosti u Srbiji je takvo da bez masovnosti u pokretanju sudskih postupaka postoje male šanse da probudimo zauzdano sudstvo. Svaki oštećeni mora tužiti fond PIO.

Dođite na protest da zajedno tražimo poništenje neustavnih i nemoralnih zakona i da damo pomen MORALU U POLITICI pred Narodnom skpštinom Srbije, PRAVDI pred Ustavnim sudom Srbije i ISTINI pred RTS.

Molimo vas da nam pomognete u razbijanju informativne blokade i građane obavestite protestu.