Penzionerima jednokratno davanje od po 20.000 dinara

Na konferenciji za medije Aleksandra Vučića danas je najavljeno jednokratno davanje penzionerima od po 20000 dinara. Vučić je ponovio i kada penzioneri mogu da očekuju usklađivanje penzija i kada će biti isplaćena ova pomoć.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Fotografija: Penzin.rs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučič najavio je novo jednokratno davanje penzionerima od po 20.000 dinara. Vučić je održao konferenciju nakon sastanka predstavnika Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i velikih trgovinskih lanaca koji je održan 8. septembra.

Nakon čestitke košarkaškoj reprezentaciji Srbije i izlaganja o situaciji u vezi sa Kosovom, zatim zahteva dela opozicije da se raspišu izbori, Vučić je naveo da budžet Republike Srbije stoji bolje nego što je i planirano. U skladu sa tim ima i vest koja će „svakako obradovati 1.646.000 penzionera“.

Jednokratno davanje penzionerima

Prvo je ponovio kada penzioneri mogu da očekuju da će im penzije biti usklađene sa troškovima života. Rečima predsednika:

„Idemo na povećanje penzija od 5,5 odsto od 1. oktobra. Od 1. januara, kumulatnivno, sa tih pet posto, dodatnih 14,8 odsto. Što je preko 21 posto kumulativno.“

Zatim je, zahvaljujući se Ani Brnabić i Ministarstvu finansija i poimenice ministru Siniši Malom, najavio novo jednokratno davanje penzionerima.

„Doneli smo odluku da između 25. novembra i 5. decembra isplatimo po 20.000 dinara svakom penzioneru. Dakle, svaki penzioner, mimo ovog povećanja od preko 21 posto dobiće dodatnih 20.000 dinara. Ja mislim da će to posebno obradovati penzionere sa nižim penzijama.“

„Nekima je to cela penzija, nekima je to polovina penzije, nekima je to trećina ili četvrtina ili petina penzije… Ali bih rekao: ogroman novac. Kad kažem ‘ogroman novac’ morate da znate da je to trošak za državu u visini od 285 miliona evra. I to je, dakle, veliki novac.“

„I verujem da ćemo na taj način ne samo ispraviti sve nepravde gde penzije nisu pratile plate, već pokazati kolika je naša briga prema penzionerima. I pokazati šta je to što država može da vrati građanima kada se država ponaša odgovorno, kada se država ponaša ozbiljno, kada se država ponaša pošteno i kada se država ponaša pametno.“, rekao je Vučić.

DOPUNA: Na današnjoj konferenciji, Aleksandar Vučić je najavio i smanjenje cena određenih proizvoda.

Izvor: YT kanal Tanjug