Obaraju se cene 13 artikala?

Prema navodima medija, od sutra se obaraju cene pojedinih artikala. U pitanju su neke namirnice i proizvodi za higijenu koji se često koriste, a čije su cene – neopravdano – povećane.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

FotografijaMarko Nikolajević za Penzin.rs

Predstavnici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i najvećih trgovinskih lanaca sastaće se u petak, 8. septembra kako bi utvrdili nove, niže cene za određene artikle. Cene 13 artikala obaraju se, kažu, nakon istraživanja Narodne banke Srbije (NBS) o trgovinskim maržama.

Prema rezultatima Narodne banke Srbije, trgovinske marže jedne grupe maloprodajnih lanaca bile su 2022. godine nominalno veće za 36,6 odsto u odnosu na 2019. godine. Pored ovoga i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković komentarisala je velike marže.

Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine obratiće se javnosti nakon sastanka koji je planiran za podne 8. septembra.

Ako dođe do dogovora između Ministarstva i najvećih trgovinskih lanaca, biće snižene cene 13 artikala. Kako prenosi Biznis Telegraf, biće snižene cene: mleka, jogurta, sira u kriškama, krompira, pilećeg mesa (trup), salame u omotu, kafe, čokolade, hrane za bebe, dečijih pelena, šampona za odrasle, deterženta za pranje veša i deterženta za pranje sudova.

DOPUNA 8. SEPTEMBAR 2023: Umesto najavljenog obraćanja ministra Momirovića, javnosti se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na konferenciji za medije održanoj 8. septembra on je najavio smanjenje cena određenih proizvoda.