Penzioneri se ne prijavljuju za 3000 dinara

Svi građani stariji od 16 godina, koji su do 31. maja dobili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, mogu da se prijave za pomoć od 3.000 dinara od 1. do 15. juna. Penzioneri se ne prijavljuju za ovih 3000 dinara, ponovo je naglašeno.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Pravo na 3.000 dinara imaće oko dva miliona građana, a novac će dobiti do 20. juna.

Penzioneri se ne prijavljuju jer će oni po automatizmu dobiti tih 3.000 dinara. Uslov je, naravno, da su se vakcinisali bar jednom dozom bilo koje vakcine.

Ministar finansija Siniša Mali je naglasio da se, sa druge strane, korisnici socijalne pomoći prijavljuju za ovu meru podrške vakcinisanim građanima. Za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Nakon sednice Kriznog štaba održane 31. maja, saopšteno je da za 3000 dinara mogu da se prijave i oni građani koji se vakcinišu u narednih sedam dana.

„Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji“, saopštila je Vlada Srbije. U Srbiji su dostupne vakcine Sinofarm, Fajzer, AstraZeneka i Sputnjik V.

Dok se penzioneri ne prijavljuju za 3000 dinara, procedura za građane koji treba da se prijave je laka.

Prijava za pomoć od 3000 dinara

Građani koji treba da se prijave ukoliko žele da prime pomoć za vakcinisane, mogu to učiniti putem linka pmi.trezor.gov.rs

Potrebno je uneti matični broj, broj važeće lične karte i zatim treba izabrati banka preko koje će država uplatiti novac.

Od petka, 4. juna, počeće sa radom i kontakt centar za prijavu telefonom. Broj će, kako je rekao ministar Mali, biti objavljen pred početak njegovog rada.

Ministar je, pozvavši vakcinisane građane da se prijave za 3.000 dinara, napomenuo da je sistem za prijavu već razrađen i da odlično funkcioniše.

Najavljena pomoć

Već je 5,7 miliona građana primilo prvu ratu od 30 evra, u okviru mere podrške 30+30 evra. Druga rata će biti isplaćena u novembru mesecu.

Siniša mali je istakao da država u dinar i u dan isplaćuje obaveze koje je preuzela.

Nezaposleni će sredinom juna meseca dobiti po 60 evra, dok će penzioneri u septembru dobiti dodatnih 50 evra.

U junu će biti isplaćena poslednja, treća rata u vrednosti od 50 odsto minimalne zarade za pomoć privredi, kao i treća od šest rata podrške autoprevoznicima.

Izvor: Danas
FotografijaThirdman sa Pexels