Otežana funkcija sluha

Otežana funkcija sluha – nagluvost – može se odraziti i na psihičko stanje čoveka. Zato je veoma važno da slušnu sposobost što duže održimo dobrom. Jedna od vodećih evropskih kompanija za slušnu akustiku Neuroth otvorila je centar u Beogradu u kome će građani moći besplatno da testiraju sluh.

Sluh je naše najvažnije čulo – već u 4. mesecu trudnoće nerođeno dete može raspoznavati zvuke. Naše uši nas povezuju sa svetom i omogućavaju nam aktivno učestvovanje u životu. Nagluvost se pre ili kasnije može odraziti na psihičko stanje. Zato je važno slušnu sposobnost što duže održati dobrom.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Zašto se više ne razumemo

Čuti loše ne znači odmah i sve čuti tiše. Razumevanje govora je teško jer se vremenom gube neki slogovi ili frekvencije. U brojnim situacijama pogođene osobe su preopterećene i zavisno od karaktera reaguju uplašeno, razdraženo ili mrzovoljno. Ali ne mora biti tako – slušni aparati mogu vratiti izgubljene tonove, a time i kvalitet života.

Kako dolazi do gubitka sluha

Razlikujemo gubitak sluha uzrokovan poremećajem u prenosu zvuka i gubitak sluha koji se bazira na poremećaju u detektovanju zvuka. Poremećaj u prenosu zvuka obično je uzrokovan mehanički, na primer ušnim voskom. Najčešći oblik nagluvosti je staračka nagluvost, kao i nagluvost uzrokovana bukom.

Nakon 40. godine života slušna sposobnost počinje polako da opada. Kako bi se delovalo protiv gubitka sluha koji polako nastupa, važno je obratiti se na vreme otorinolaringologu od poverenja. Naime, u zavisnosti od uzroka poteškoće, sluh se može zaštititi različitim terapijama ili se sprečiti njegov gubitak – kako bi se i ubuduće moglo slušati i učestvovati u razgovoru. U slučaju dijagnostifikovanog gubitka sluha, važno je da se na vreme odlučite za nabavku slušnog aparata.

Sluh je stvar poverenja i nešto vrlo lično zbog čega je kod donošenja odluka u vezi sa slušnim aparatom vrlo važno stručno i detaljno savetovanje.

Besplatno testiranje sluha

Neuroth, kao jedna od vodećih evropskih kompanija za slušnu akustiku, nastoji da razbije tabu povezan sa gubitkom sluha. Za osobe kod kojih se dijagnostifikuje nagluvost, slučni aparat je ključ boljeg i kvalitetnijeg života. Iz kompanije Neuroth zato pozivaju građane da dođu u najsavremeniji centar za slušne aparate, savetovanje i testiranje sluha u Srbiji koji je 10. decembra otvoren u Makenzijevoj 53 u Beogradu.

U Centru za slušne aparate, savetovanje i testiranje sluha Neuroth građani će moći da, od 21. decembra, izvrše besplatno testiranje svog sluha i da testiraju sve modele slušnih aparata.

Radno vreme centra Neuroth:

  • radnim danom – od 8 do 18 časova
  • subotom – od 8 do 13 časova.

Podsećamo vas na tekstove: