Optimizacija mreže zdravstvenih ustanova do maja 2020.

Nakon analiziranog stanja zdravstvenog sistema, Ministarstvo zdravlja planira optimizaciju mreže ustanova zdravstvene zaštite. Plan će biti realizovan do maja 2020. godine.

Plan optimizacije mreže ustanova zdravstvene zaštite biće završen do kraja maja 2020. godine. Ministarstvo zdravlja realizuje ovaj plan sa ciljem daljeg unapređenja kvaliteta, pristupačnosti i efikasnosti zdravstvenih usluga u Srbiji.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Analizirano je stanje u kompletnom zdravstvenom sistemu koji čini 357 ustanova – kadrovske potrebe, kvalitet pruženih usluga, stanje medicinske opreme i infrastrukture, razvijenost IT sistema, finansijsko poslovanje i upravljanje. Na osnovu tih analiza biće pripremljena rešenja u skladu sa najboljim međunarodnim praksama i iskustvima, kažu ministarstvu.

Uspešna izrada Plana omogući će povlačenje 12,5 miliona evra za nabavku najsavremenije medicinske opreme – magnetnih rezonanci, skenera i ultrazvučnih aparata.

Proces konsultacija u vezi izrade Plana počeo je od zaposlenih u zdravstvu i njihovih ustanova, na savetovanju „Zdravstvo u Srbiji – korak ka optimalnijem sistemu“.

Ovo savetovanje organizuje Komora zdravstvenih ustanova u Vrnjačkoj Banji u saradnji sa Ministarstvom zdravlja od 4. do 6. decembra. Savetovanje je okupilo više od 600 lekara, stručnjaka i donosioca odluka iz resornih institucija, bolnica, domova zdravlja, instituta…

Izvor: RTV
Fotografija: KCS, Wikipedia

Podsećamo: