Nakon neuspeha Fonda PIO, Pošta Srbije dostavljaće penzionerske kartice

Ni par dana nakon što je počela primena i korišćenje penzionerskih kartica, mnogi penzioneri koji su se prijavili, kartice nisu dobili. Penzionerske kartice će zato od sada dostavljati i Pošta Srbije.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

JP Pošta Srbije je objavila 4. oktobra da će od sada dostavljati penzionerske kartice.

Iako je prijava za penzionerske kartice počela još 15. marta, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) nije uspeo da omogući svim penzionerima koji su se prijavili da od 1. oktobra počnu da koriste svoju karticu.

U danima pred početak i neposredno nakon zvaničnog početka primene penzionerskih kartica, govorilo se o dugačkim redovima u filijalama Fonda PIO i ispred njih. Mnogi penzioneri nisu ni dobili obaveštenje da im je kartica gotova.

Glas javnosti je pisao o slučaju novobeogradske penzionerke koja je obaveštena da je njena kartica spremna. Budući da je novobeogradska filijala Fonda PIO privremeno izmeštena na Dorćol, ova gospođa je morala da promeni dva prevoza. Ali to ne bi bilo toliko strašno da po dolasku u filijalu nije obaveštena da njena penzionerska kartica ipak nije tu.

Službenica Fonda PIO je „bila ljubazna“ pa joj je dala broj telefona da proveri da li je kartica gotova pre nego što sledeći put krene u filijalu.

Penzionerske kartice putem JP Pošta Srbije

Penzionerske kartice dostavljaće na kućne adrese korisnika Pošta Srbije. Ovo javno preduzeće je obavestilo da je u potpunosti spremno da kartice dostavlja kako bi olakšalo postupak preuzimanja onim penzionerima koji „nisu u mogućnosti da (ih) podignu u filijalama Fonda PIO“.

Odmah nakon što kartice budu dostavljane Pošti, „Pošta Srbije obezbediće brzu i pouzdanu dostavu penzionerskih kartica na kućnim adresama korisnika.“

Navedeno je i da penzioneri koji se još uvek nisu prijavili, „prijavu mogu izvršiti na šalterima više od 1.500 poslovnica pošta širom Srbije“.