Održana izborna skupština Udruženja sindikata penzionera Srbije za Šumadiju

U Kragujevcu je održana izborna skupština Udruženja sindikata penzionera Srbije za Šumadiju. Za šta se zalažu i koje su sledeće aktivnosti, prenela je Radio televizija Kragujevac.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Fotografija: Wikimedia, Upravna zgrada „Zastava“, Kragujevac

Udruženje sindikata penzionera Srbije – USPS za Šumadijski okrug održalo je izbornu skupštinu. U Kragujevcu je za predsednika Udruženja sindikata penzionera Srbije za Šumadiju ponovo izabran Dragan Alempijević.

Članovi ove sindikalne organizacije poručuju da penzije moraju da prate rast troškova života i da je potrebno izvršiti površaćaj umanjenih penzija.

Kako su troškovi života i potrošačka korpa stalno u disproporciji sa prosečnom penzijom, neophodno je zalaganje da se zaustavi pad penzija. Time bi se obezbedila ekonomska sigurnost penzionera, rečeno je Izbornoj skupštini Udruženja sindikata penzionera Srbije za Šumadijski okrug.

Istovremeno je zatraženo da se nastavi redovno usklađivanje penzija dva puta godišnje. To je, smatraju, jedini način da se ne obezvređuju penzije. U USPS za Šumadijski okrug smatraju da bi najmanja penzija trebalo da bude 60 odsto prosečne zarade u Republici Srbiji.

USPS je još na početku primene Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija pozvao penzionere kojima se penzije umanjuju, da traže povraćaj penzija.

U narednom periodu najavljuju aktivnosti na omasovljenju članstva. Za one penzionere koji su u teškom materijalnom položaju, USPS za Šumadijski okrug obrazovaće nove fondove za nabavku lekova i pružanje medicinskih usluga.

U isto vreme USPS će dati predlog za unapređenje sistema penzijskog i invalidskog osiguranja. Podsećaju da je finansijska stabilnost Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje od vitalnog interesa za život penzionera.

Prilog sa Izborne skupštine Udruženja sindikata penzionera Srbije za Šumadijski okrug novinarke RTK Zorice Savić Ranković možete pogledati ovde: YouTube kanal RTK

Izvor: RTK