Obnovljen Dom za starije na Karaburmi

Otvoren je obnovljen Dom za starije na Karaburmi. U pitanju je Dom stacionar za starija lica na Karaburmi, jedna od jedinica Gerontološkog centra Beograd.

Obnovljen Dom na Karaburmi otvorili su 25. decembra 2019. godine Zoran Đorđević, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Gradonačelnik je tom prilikom ocenio da su uslovi za 111 korisnika Doma za starije sada odlični.

Ministar Đorđević je rekao da je u obnovu objekta Kancelarija za javna ulaganja uložila 150 miliona dinara, a „mi smo dodali 23 miliona za opremu, krevete i dušeke“. Rekao je da je u planu obnova objekata u unutrašnjosti, u Somboru, Vrbasu, na jugu Srbije.

Za Beograd je značajno, smatra gradonačelnik Radojičić, da je Dom na Karaburmi završen za godinu dana. Standardi su na visokom nivou, ocenio je.

Posebno je dobro opremljena intenzivna nega gde su najteže ugroženi korisnici koji iziskuju najveću pažnju, rekao je Radojičić.

„Osoblje ovde radi odgovoran i težak posao i ja im odajem priznanje“, kazao je gradonačelnik Beograda.

Radojičić je podsetio da Beograd ima 400 hiljada penzionera. Sledeće godine se, prema rečima gradonačelnika, za njih planiraju još dva kluba, uz postojeća 32.

„Želimo da imamo što je moguće više ovakvih objekata da penzioneri i oni kojima je pomoć neophodna imaju gde da provode vreme. Grad je opredelio 4,9 milijardi dinara Sekretarijatu za socijalna davanja“, naveo je Radojičić.

Izvor: Tanjug
Fotografija: UGCB

Kontakt-podatke radnih jedinica Gerontološkog centra Beograd možete naći u Penzinovom Katalogu Tefter:

Podsećamo na jednu vest iz 2014. god: