Lične finansije Moja Penzija Penzije

Neki “manji” problemi života u poznim godinama

Upoznajte se na vreme sa temama do kojih će zavisiti kvalitet Vašeg života. Pregledajte Penzin i pratite nas putem mejla ili društvenih mreža.

Visina penzije može biti problem, ali mogu i neke druge “sitnice”. Živite na prvom ili nekom višem spratu u zgradi bez lifta? Deca su se odselila i ostali ste sami u 60 kvadrata a računi za komunalije i održavanje sve su veći? Preselićete se na periferiju ili u selo? Da li su predgrađe ili selo bezbednije mesto za život starijeg pojedinca ili starijeg bračnog para? Kako urediti dom za stare dane?

Imate još deceniju-dve do nekih “zrelijih” godina i rano je da mislite o penziji? Da li ćete vremenom postati tolerantniji i spremniji na promene, selidbe, promene okruženja, promene navika nego što ste danas? Da li ćete uspeti da održite dobro zdravlje kako biste imali prilike da se posvetite organizaciji novih životnih okolnosti kada sa plate pređete na penziju, kada treba smisliti šta raditi po ceo dan, kada treba grejati dom celog dana jer ste u njemu i radnim danima?

Da li ste se već upoznali sa novim tehnologijama kako biste ostali u bližem kontaktu sa decom, i unucima? Da li ste pokušali stari računar ili telefon da date svojim roditeljima i da ih naučite kako da budu u kontaktu sa Vama putem interneta, ili kako da iskoriste internet da ostanu “u formi”, da saznaju šta ih zanima, da nastave da uče, da nastave da učestvuju u društvu?

Upoznajte se na vreme sa temama od kojih će zavisiti kvalitet Vašeg života. Pratite Penzin putem mejla ili društvenih mreža. Pokažite i svojim roditeljima šta sve zanimljivo mogu naći na internetu, učinite da se generacije približe i bolje razumeju.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija