Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 22. do 29. avgusta 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 22. do 29. avgusta 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 22. do 29. avgusta 2016. godine

Ove sedmice imamo godišnji susret dve planete sreće, ali i spajanje dve planete koje su stari astrolozi nazivali „maleficima“ – onima koji donose nesreću. Iako bismo mogli pomisliti: pa zar ta sreća ne bi mogla biti nepomućena, kad je već čekamo cele godine, ovo bi zapravo mogla biti sasvim dobra kombinacija.

Prvo, sreća ništa ne znači ukoliko se ne iskoristi. Kombinacija Marsa i Saturna (dva spomenuta „malefika“) može biti odličan spoj odlučnosti i delovanja. U Strelcu, znaku koji ciljeve postavlja visoko i ne prestaje da traga za višim i boljim, odlučno delovanje može samo po sebi mnogo toga dobrog da donese.

Jupiter i Venera se spajaju u znaku Device. U ovom znaku je sad prilična gužva. Sunce će se u ponedeljak pridružiti Merkuru, Veneri, Jupiteru i Severnom mesečevom čvoru koji su već u ovom znaku. Već smo spominjali u Horoskopu Penzina, druga polovina leta bi mogla biti mnogo manje glamurozna i raspojasana nego što se obično zamišlja kraj leta. Ali bismo mogli da postignemo veliki uspeh jednostavnim prebacivanjem na sistematičnost, na rad po principu „korak po korak“.

Devica je ta koja nam omogućava da postignemo ono što želimo tako što vodimo računa o svakom delu priče ponaosob. Ona ne puca navisoko, ona se posvećuje osnovama. A možda je baš u tome stvar. Toj sreći koja nam stalno za dlaku izmiče, možda je samo potrebno da, nakon svega „nemogućeg“ što smo činili, uradimo samo ono osnovno, ali temeljno – da bi joj napravili mesto za doček.

Odavno nismo, sada ćemo vas ponovo podsetiti: od čitanja svih mogućih dnevnih, mesečnih ili godišnjih horoskopa, važnije je da znate svoju natalnu kartu kako biste iskoristili astrologiju. Ako nemate urađenu, svoju natalnu kartu možete besplatno, jednostavno i brzo uraditi ovde.

Pogledajte broj kuće koji se nalazi iznad prve trećine znaka Strelca (kada stanete mišem na simbol, pojaviće se naziv „Sagittarius“, ali znak Strelca lako svako može da prepozna). U ovoj oblasti svog života treba da fokusirate što više svoje napore, da zasučete rukave, da usmerite svoje odlučno delovanje.

Pronađite zatim simbol Device (opet možete pretražiti mišem – treba da nađete simbol naziva „Virgo“). Nađite poslednju trećinu ovog znaka i vidite kojoj kući pripada. Ka ovoj oblasti su usmerene vaše želje i tu možete očekivati napredak ukoliko ispunite zahteve Marsa i Saturna u Strelcu.

Ako baš hoćete da se osećate lepo, poverujte da vam se ovde osmehuje sreća. Tu dobijate vetar u leđa. Nije mali podsticaj kada se zamisli da je uspeh moguć. Dakle, razmislite i onda zamislite: uspevate da postignete željeni cilj. Ali nikako nemojte zaboraviti da uradite sve što je potreno u onoj oblasti koju opisuje kuća u kojoj je prva dekada Strelca.

Evo ukratko značenja kuća, ali vas podsećamo da je internet prepun astroloških sajtova gde možete naći više podataka o značenju kuća.

 • I kuća (podznak) – naša ličnost, kako nas drugi vide i kako sebe doživljavamo naspram drugih, sve ono u nama što izaziva reakciju okoline
 • II kuća – način na koji osiguravamo sebe. Ono što posedujemo, materijalna dobra, novac i sl.
 • III kuća – naše veze sa bližim okruženjem, komunikacija. Kratka putovanja, bliski rođaci, braća i sestre
 • IV kuća – dom, porodica, roditelj-hranitelj, detinjstvo
 • V kuća – stvaralaštvo, deca, umetnost, sport, hobi, zabava
 • VI kuća – zdravlje, svakodnevne obaveze, domaće životinje, saradnici, zaposleni
 • VII kuća – partnerske veze (emotivne, poslovne), parnice, sudovi, otvoreni neprijatelji
 • VIII kuća – novac drugoga (novac partnera ili kredit koji nam daje banka, porodična penzija), seks
 • IX kuća – daleka putovanja, crkva, visoko obrazovanje, izdavaštvo
 • X kuća – status, karijera, nadređeni, roditelj-autoritet
 • XI kuća – udruženja, penzija (bivših zaposlenih), prihodi od posla, ciljevi, prijatelji
 • XII kuća – zatvorene ustanove, tajni neprijatelji, duhovnost, meditacija

Kuća gde vam je druga polovina znaka Device, biće izuzetno aktivna tokom naredne tri sedmice. Jupiter ovde provodi svoje poslednje dane nakon godinu dana boravka u ovom znaku i, samim tim, završava i zaokružuje svoje delovanje.

Merkur će krenuti retrogradno kroz ovaj znak poslednjeg dana avgusta. Zagazićemo i u oktobar pre nego što on odluči da izađe iz ovog znaka i pređe u Vagu. Dakle, u oblasti koju opisuje kuća u kojoj se nalazi Devica, moraćemo da obnavljamo gradivo i to detaljno, predano, baš onako kako Devica zahteva. Ali nas tu čeka i završetak i to uspešan.

Najavu svega ovoga možemo dobiti u ponedeljak kada se Merkur i Jupiter spoje. Spoj ovih planeta je idealan za intelektualne delatnosti, za špekulacije, poslovanje, potpisivanje ugovora.

Venera je veoma aktivna ove sedmice, te tako dolazi u konflikt sa Hironom, a zateže odnose i sa Uranom. Na kraju, tu je susret sa Jupiterom da popravi stvar i ulepša poslednje dane sedmice.

Odnos sa Hironom i Uranom ukazuje na moguća razočarenja u ljubavi, javlja se nesigurnost, te možemo napraviti neke neuobičajene izbore, uplašiti se veze ili njenog produbljavanja.

Međutim, cele sedmice se oseća, pa nas štiti, a za vikend bi trebalo da nas preplavi osećaj da je velika ljubav moguća. Osobe koje su u vezi, ove sedmice bi mogle da razreše neke repove koje se vuku i da učvrste svoju vezu, dok oni koji tragaju za srodnom dušom, treba sebi da omoguće više prilika za upoznavanje. Veze koje započnu u ovo vreme nosiće u sebi ne samo pečat dve planete sreće, već će i Mars i Saturn dati svoj doprinos da veza bude stabilna i trajna.

Vodite računa da ne preterate kada je trošenje u pitanju, ali dozvolite sebi po koji luksuz.

Pre svega, ne zaboravite da poradite na onim osnovama o kojima smo iznad pisali, bez obzira koliko delovalo teško ponovo se vraćati na početak i baviti se sitnicama. Taj napor vam omogućava veliku uspeh, pa zašto se onda ne potruditi još jednom, još više?Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – konjukcija Merkura i Jupitera u Devici
  Sunce ulazi u znak Device
 • sreda – konjukcija Marsa i Saturna u Strelcu
 • četvrtak – Poslednja mesečeva četvrt u Blizancima
  Venera u Devici inkonjukcija retrogradni Uran u Ovnu
  Venera u Devici opozicija retrogradni Hiron u Ribama
 • petak – Mars u Strelcu kvadrat retrogradni Neptun u Ribama
  Lilit u Škorpiji trigon retrogradni Neptun u Ribama
 • subota – konjukcija Venere i Jupitera u Devici