Početna Magazin Godine Ekonomija Fond PIO, zbog sopstvene greške, traži penzioneru 40.000 dinara

Fond PIO, zbog sopstvene greške, traži penzioneru 40.000 dinara

Fond PIO, zbog sopstvene greške, traži penzioneru 40.000 dinara

Potpuno besmisleno! Na adresu penzionera Žarka Milevskog je stiglo rešenje PIO fonda po kojem je dužan da vrati oko 40.000 dinara jer su u tom fondu napravili grešku.

Pošto su tek sad primetili da su mu osam godina isplaćivali 400 dinara veću penziju, RF PIO zahteva od Žarka Milevskog da im sve to vrati u roku od 15 dana, i to od penzije koja iznosi 28.000 dinara.

Pančevački penzioner požalio se redakciji dnevnog lista Alo!:

„Kad se nisam srušio kad sam video da u rešenju piše da treba da im uplatim 39.700 dinara! Onda sam detaljno pročitao o čemu se radi i još se više zapanjio. Pa oni su mi radili obračun penzije i koliko su izračunali da treba, toliko i primam sve ove godine. Odjednom, kažu da mi uplaćivali za 400 dinara veću penziju i traže novac nazad. Ne mogu da verujem! Moja penzija je 28.000 dinara, kako ću to preživeti“, žali se Milevski.

On navodi da u samom rešenju stoji i da novac PIO fondu može da vrati na rate, putem administrativne zabrane na penziju.

„I sada bih ja, ni kriv ni dužan, trebalo mesečno da im ostavljam polovinu ili trećinu penzije! A oni su napravili grešku, koje ja nisam ni bio svestan. Jedva i sa ovom penzijom može da se preživi, još ako mi i od nje budu uzimali, pa samo da sednem i plačem“, kaže Mitevski.

Redakciji dnevnog lista „Alo!“ u Fondu PIO su objasnili da moraju da otvore konkretan predmet kako bi ustanovili šta je u pitanju, a to ne mogu u jednom danu, te su objašnjanje najavili u ponedeljak, 22. avgusta.