Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 21. do 28. novembra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 21. do 28. novembra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 21. do 28. novembra 2016. godine

Ove sedmice osećamo veliku snagu i potrebu da ispunimo svoje želje, da izađemo u susret svojim prohtevima. Ali ove sedmice počinjemo, svesno ili ne, i da gradimo nešto trajnije, nešto što će obeležiti dobar deo 2017. godine.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Sunce ovog ponedeljka ulazi u znak Strelca. I iako se prelasku Sunca, kao osnovnom ritmu godine, poklanja velika pažnja, mi zapravo, baš zbog tog ustaljenog ritma, ne osećamo neke jasne, konkretne promene. Većina oseća da postoji određeni ritam, da su neki periodi u godini uvek nekako sporiji, dok su drugi brži i sl, ali tome ne pridajemo veliki značaj.

Prelazak Sunca u znak Strelca mogao bi, međutim, ove godine biti osetniji nego inače. Tačnije, sama energija Strelca će se jače osećati. Sunce je tu da obasja i naglasi, ali su Saturn i, pogotovo – Merkur, zaslužni za jasno prisustvo strelčevih atributa. A oni su nam svima sada više nego dobrodošli.

Ove sedmice, naime, imamo par veoma zanimljivih kombinacija na nebu koje će nam, sa jedne strane, ponuditi mogućnost da u toku narednih sedam dana doživimo nešto veoma uzbudljivo, nešto što će nas dobro protresti i ostaviti utisak, a sa druge, iako to mnogi neće ni osetiti odmah, imaćemo najavu ili početak nečega što će obeležiti celu prvu polovinu naredne, 2017. godine. U oba slučaja, biće nam od velike pomoći energija Strelca i veoma pozitivni Merkur u njemu – da shvatimo, prihvatimo i isplaniramo najbolje što možemo.

Kombinacija koja bi mogala da nas kratkoročno dobro uzdrma, jeste spoj Venere i Plutona u znaku Jarca. Iako se često misli da je Jarac proračunat i hladan, ne sme se zaboraviti silina koja stoji ispod njegove konzervativne spoljašnosti. Uostalom, nije slučajno što je baš jarac izabran za ovaj znak – jarac, simbol požude.

Kada se u ovom znaku spoje Venera i Pluton jasno je da će mnoge strasti isplivati na površinu. Ovo, međutim, može da se preslika i na odnose u kojima bi bilo bolje zauzdati porive (da se nešto kaže, uradi, da se postupi na određeni način). Pre svega u poslovnim odnosima, ova kombinacija može da donese nevolje tamo gde su one čekale priliku da izbiju. Evo te prilike. Ako vam i prija u momentu kada se dešava, ne znači da će vam i posledice savim odgovarati. Zato, zauzdajte sebe na vreme.

Širina shvatanja koju sa sobom donosi Strelac jeste nešto što će pomoći da se lakše snađemo u ovoj sedmici visokog napona. Imaćemo više razumevanja za ispade drugih, a svoje ćemo znati bolje da iskoristimo ne brinući toliko o tome šta će reći okolina jer, sve dok smo moralno, pred sobom čisti, sve što je ljudsko nije nam strano.

Merkur će nam ove sedmice pomoći da zadržimo dozu ozbiljnosti tamo gde je potrebno, ali i da ostanemo smeli i da porast sopstvene snage i moći iskoristimo pametno, da želji i akciji dodamo misao i proračunatost.

Kada su svakodnevne obaveze u pitanju, nemojte čekati da vas sedmica ponese. Lakše ćete završavati sve rutinske zadatke početkom nedelje. Kako se sedmica bude odvijala, tako će nam i u radu biti potrebnije da osetimo zanos, da nas nešto ponese, i nećemo želeti da se bavimo trivijalnostima. Početak sedmice, naročito utorak i sreda, sa druge strane, omogućavaju veliku koncentraciju i spremnost da se posvetimo čak i onim sitnicama koje nas i inače zamaraju i za koje smatramo da su gubljenje vremena.

Ne samo da će nas spoj Venere i Plutona zavesti dubinama i zaneti mogućnostima kako za ljubav, tako i za zaradu, već će se u priču umešati i Jupiter koji će nam povećati i želje, ali i lenjost da se bavimo bilo čime što nije grandiozno.

Jupiter, međutim, ove sedmice samo naglašava vezu između Venere i Plutona i pomaže Merkuru u Strelcu da dobro odigra svoju ulogu posrednika kako među ljudima, tako i između sadašnjeg stanja i planiranog života.

Njegov značaj je veći kada se posmatra samo odnos između njega i Plutona. Oni, naime, ove sedmice obrazuju prvi od ukupno tri kvadrata – dva preostala nas čekaju u 2017. godini. Ovaj aspekt ne samo da nije tako čest, te je samim tim i predikator dugoročnijih promena, već se i nadovezuje i zatvara priču o sukobu u kardinalnim znacima koja je potresala svet prethodnih nekoliko godina.

Nije bilo lako gledati kako se osnove urušavaju, kako i ono što smo mislili da je osnova bez koje se ne može, gubi svoje prepoznatljive obrise i nestaje pred našim očima. U šta verujemo, kome verujemo, čemu sve ono što smo radili, kako je i kada budućnost postala tako neizvesna? Pošto se razrušilo poznato, sada moramo graditi novo.

I evo Jupitera da ovaj problem prebaci na lični nivo i da nam ukaže kuda bismo mogli da krenemo i šta bismo mogli da sagradimo. Iako je Jupiter poznat kao planeta sreće, ne znači da će nam biti lako.

Jupiter naglašava potrebu za prilagođavanjem i promenama u narednom periodu. On nam pokazuje da možemo mnogo više nego što smo ikad mislili, ali u ovoj kombinaciji ukazuje i na to da moramo voditi računa o onome što je nepromenljivo i što bi trebalo da je utkano u nama – o osećaju za moral i pravdu. Koliko god mislili da je vreme da i mi zgrabimo ono što vidimo da možemo, što smatramo da nam pripada, moramo voditi računa o tome da ne zgazimo na ono čemu su nas učili od malena, na ono što nas čini čovečnima.

Moć koju daje ova kombinacija treba da iskoristimo, ali ne smemo da je zloupotrebimo. I ovo nije samo upozorenje radi naših duša, već i sasvim praktično – radi uspeha samog. Ovo što sada imamo mogućnost da počnemo da gradimo, da osvajamo, da pravimo, ima sve šanse ne samo za uspeh, već i za uspeh koji nadmašuje očekivanja. Ali samo ako vodimo računa o tome kako postupamo i prema sebi, i prema drugima. U suprotnom, sve će se urušiti kao kula od karata.

I u toj, dugoročnijoj priči, Merkur u Strelcu nam pomaže: da osmislimo prve korake, ali i da smelo planiramo i da mislima dobacimo do mesta gde su želje već stigle.

Naredni, istovetni susret Jupitera i Plutona, biće 30. marta 2017. godine, da bi ovo ovo poglavlje počeli da zatvaramo 4. avgusta 2017, sa trećim kvadratom.

Želite, ali nemojte biti opsesivni. Posežite što više, što dalje, ali nemojte grabiti i ono što vam ne pripada. Do kraja leta 2017. godine, nadamo se da će nam svima biti bolje i da ćemo početi na čvrstim osnovama da gradimo nešto novo, bolje i lepše.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Sunce ulazi u znak Strelca
 • utorak – Merkur u Strelcu sekstil Jupiter u Vagi
 • sreda –konjukcija Merkura i Saturna u Strelcu
  Lilit u Škorpiji trigon retrogradni Hiron u Ribama
 • četvrtak – Jupiter u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu
 • petak – konjukcija Venere i Plutona u Jarcu
  Venera u Jarcu kvadrat Jupiter u Vagi
 • subota – Merkur u Strelcu trigon Uran u Ovnu
  Merkur u Strelcu kvadrat retrogradni Hiron u Ribama