Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 2. do 9. novembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 2. do 9. novembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 2. do 9. novembra 2015. godine

Ove sedmice, energije prave neobičnu mešavinu, pa dobijamo snažan podsticaj za stvaranje u okviru poslovne sfere, raspaljuju se žar i elan za radom, za postizanjem, za stvaranjem na ovom polju; sa druge strane, pregovori i razgovori o osetljivim temama prebacuju se, kod mnogih, u sferu intimnih odnosa.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ove sedmice, dve planete menjaju znake. Na samom početku, u ponedeljak, Merkur prelazi u znak Škorpije, a na samom kraju sedmice, u nedelju – Venera ulazi u Vagu. Obe ove planete su „brze“ i njihovi prelasci nemaju značaj koji imaju prelasci sporijih planeta. Međutim, ovonedeljno premeštanje će se, po svemu sudeći, značajnije osetiti.

Naime, Merkur je boravio duže nego inače u znaku Vage, zbog okretanja unazad usled kojeg je tri puta prelazio određene stepene. Tako je umesto uobičajene dve-tri nedelje, u Vagi boravio od 27. avgusta.

Uglađeni razgovori, fini maniri, najšarmantniji flertovi, kulturno provodadžisanje, birano društvo – sve su to odlike boravka Merkura u Vagi. Međutim, sve ima i drugu stranu, pa smo se prethodnih meseci nagledali diplomatije u njenom najboljem i njenom najgorem izdanju, pojam „spinovanje“ je postao bliži svima, mnogo je bilo priče, a istina je, naizgled paradoskalno, ostala sakrivana ispod nanosa reči.

Merkur će boraviti u Škorpiji od 2. do 20. novembra. Kratak, uobičajen period, ali dovoljno dug da se otkriju raznorazne tajne. Skidaju se rukavice. Nema više salonskih priča i razgovora o vremenu. Narednih sedmica reči pogađaju srž, misli se okreću suštini.

Što se Venere tiče, ona je prethodne tri sedmice bila deo trija (Venera, Mars, Jupiter) koji je iz znaka Device ostvario neke značajne kontakte sa drugim planetama i otvorio nam neke nove mogućnosti. Samim tim, njen boravak u ovom znaku je ostavio više traga u prethodnom vremenu, nego što bi inače.

Sada ona prelazi u znak svog sedišta – Vagu. Ovo će, od sledeće sedmice, doprineti ublažavanju uticaja oštrih reči i pogleda što seku u potrazi za istinom, što nam donosi Merkur u Škorpiji.

Tokom ove sedmice, Venera je još u Devici i, u noći između ponedeljka i utorka, spaja se na istom stepenu sa Marsom. Venera i Mars zajedno – to je stvaranje, rađanje, ljubav i strast, to je osnova umetnosti i pokretački impuls čovečanstva.

Kako će se, u noći između ponedeljka i utorka, na nebu iznad nas obrazovati i veliki vodeni trigon (Mesec u Raku – Sunce u Škorpiji – Neptun u Ribama), oni koji su zaljubljeni, imaće divnu noć samo za sebe; oni koji su u potrazi za ljubavlju, definitivno ne bi trebalo da ostanu unutar svoja četiri zida.

U toku cele sedmice, osećaće se uticaj konjukcije između Venere i Marsa. Ali, kako je ona u Devici, bez pomoći drugih nebeskih tela, kao u gorenavedenoj noći, ovaj spoj je više pogodan za otkrivanje strasti u onome čime se bavimo.

Ove sedmice, energije prave neobičnu mešavinu. Tako dobijamo snažan podsticaj za stvaranje u okviru poslovne sfere, raspaljuju se žar i elan za radom, za postizanjem, za ostvarivanjem na ovom polju; sa druge strane, pregovori i razgovori o osetljivim temama prebacuju se, kod mnogih, u sferu intimnih odnosa.

Razmišljamo o suštini, o tajnama, o svim slojevima koji postoje u našim odnosima sa Drugim. Razmišljamo i – razgovaramo o osetljivim temama. Ne bi, međutim, trebalo da bude iznenađenja, niti neprijatnosti.

Potrebno nam je da neke stvari iznesemo na čistinu, ali sve kao da smo već i znali ili smo naslućivali. I ništa nije toliko strašno kada se izvuče na videlo. Jer, dobra strana tog skidanja rukavica i mletačkih maski jeste i ta da se sada mnogo lakše priznaje ljudskost svakome i pravo na grešku, pravo na manu. Ne zgražavamo se i ne prevrćemo očima. Razumemo se suštinski.

Takođe, sa Venerom i Marsom združenim u analitičnoj Devici – prihvatamo jedno drugo jer smo svesni da se nadopunjujemo – da smo bolji kad smo zajedno.

Biće potrebno, sredinom ove sedmice, da prihvatimo i svoje mane i svoju prošlost i da planove prilagodimo svojim sposobnostima kako bismo mogli da ih sprovedemo do kraja i da budemo uspešni. Osvešćivanje sopstvenih propusta može da bude prekretnica koja će nas pokrenuti.

Shvatanje i prihvatanje nedostataka prvi je korak u njihovom prevazilaženju. To što imamo mana, ne znači da nemamo potencijala. Mane, nedostaci, neznanje – sve je to za ljude i sve to je moguće rešiti kada se, pre svega, prepozna i prizna.

Petak je izuzetno uzbudljiv i pozitivan dan. Imamo dva lepa aspekta koja će nam pomoći gde god nam je pomoć potrebna. Sunce će iz znaka Škorpije obrazovati sekstil sa Plutonom u Jarcu, a Merkur u Škorpiji pravi trigon sa retrogradnim Neptunom u Ribama.

Kombinacija Sunce – Pluton daje podsticaj svim našim stremljenjima. Tamo gde smo upravljali energiju ovih dana, sada možemo dobiti, naizgled iznenadnu i neočekivanu, pomoć.

Merkur – Neptun kombinacija ublažava sve reči, ojačava stvaralački impuls, pomaže sanjarima i umetnicima, ali i svima kojima je potrebno da se izraze i da ih drugi shvate.

Sa ovim ulazimo i u vikend i, kome je potrebno, može da računa na „pomoć planeta“ u pronalaženju novog žara i starog elana za obavljanje posla kojim se bavi ili kojim bi hteo da se bavi, kao i za uspešno zaključivanje razgovora i uspostavljanja novih, dubljih veza zasnovanih na uvidu u drugu, sakrivenu stranu ličnosti svog partnera.

Ostali, vikend bi mogli da iskoriste za veliko spremanje, za sređivanje papirologije ili spremanje zimnice. Ne znamo kakvo će vreme biti, ali će mnogi osetiti poriv da završe ili pokrenu neke davno odlagane svakodnevne obaveze ili poslove vezane za domaćinstvo i porodicu.

Najjači uticaj spoja Venere i Marsa, osetiće Bikovi rođeni od 9. do 19. maja, Blizanci rođeni od 9. do 18. juna, Device rođene od 11. do 21. septembra, Jarčevi rođeni od 9. do 19. januara, Vodolije rođene od 7. do 17. februara i Ribe rođene od 11. do 27. marta.
Pogledajte gde vam se u natalnoj karti nalazi 23. stepen Device – u kojoj je kući. U toj oblasti života imate mogućnost za stvaranje. (Ako nemate urađenu, natalnu kartu možete besplatno i jednostavno uraditi na linku ovde.)

Snažan impuls, ojačanu volju i odlučnost kombinacija Sunca i Plutona će doneti posebno: Bikovima rođenim od 29. aprila do 9. maja, Rakovima rođenim od 30. juna do 11. jula, Devicama rođenim od 1. do 11. septembra, Škorpijama rođenim od 1. do 11. novembra, Jarčevima rođenim od 30. decembra do 9. januara i Ribama rođenim od 28. februara do 10. marta.

A maštovitost u izražavanju, lakoću u saopštavanju najdubljih osećanja i pojačanu kreativnost, od svih najverovatnije će u nekom obliku osetiti: Rakovi rođeni od 24. juna do 5. jula, Škorpije rođene od 26. oktobra do 5. novembra i Ribe rođene od 22. februara do 3. marta.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Merkur ulazi u znak Škorpije (8:07)
  • utorak – konjukcija Venere i Marsa u Devici
    Jupiter u Devici opozicija retrogradni Hiron u Ribama
  • četvrtak – Jupiter u Devici inkonjukcija retrogradni Uran u Ovnu
  • petak – Sunce u Škorpiji sekstil Pluton u Jarcu
    Merkur u Škorpiji trigon retrogradni Neptun u Ribama
  • nedelja – Venera ulazi u znak Vage (16:32)