Početna Magazin Godine Ljubav i seks u poznim godinama Zlatnu svadbu zajedno proslavilo 79 parova u Boru

Zlatnu svadbu zajedno proslavilo 79 parova u Boru

Zlatnu svadbu zajedno proslavilo 79 parova u Boru

Zajedničku „Zlatnu svadbu” i 50 godina braka ove godine proslavilo je 79 bračnih parova od kojih je 25 prisustvovalo svečanosti u Boru. Manifestacija “Zlatna svadba” koja se po 15 put organizuje u gradu bakra, promoviše ljubav i toleranciju kao recept za uspešan brak.

– Čestitam svima koji proslavljaju 50 godina braka. U Boru je ove godine sklopljeno 180 brakova, a 76 već razvedeno, tako da sami možete da vidite da ste vi bogatstvo grada. Nikada nije bilo lako i ovo je veliki životni uspeh, jer mnogi od vas izdržavaju decu i rade više od mladih, a uspeli su da sačuvaju slogu i mir svojih porodica – rekao je predsednik opštine Bor Živorad Petrović.

Boranin Ilija Tankikić (73), koji je sa suprugom Stanom (72) proslavio pola veka zajedničkog života naglašava da je najvažnije međusobno razumevanje supružnika.

– U braku ima velikih oscilacija. Ima i dobrih trnutaka ali i teških kada je najvažnije da se supružnici razumeju, čak i žrtvuju jedan za drugog, da bi brak opstao i bio uspešan. Tako se stvara i dobra porodica i rađaju zdrava i uspešna deca. Bez zdravog braka nema napretka i nema zdravog društva – rekao je Tankikić, jedan od učesnika manifestacije „Zlatna svadba”.

Njegova supruga Stana ističe da treba prihvatiti vrline ali i mane supružnika.

– Mladima bih poručila, pošto su se uzeli iz ljubavi, da je ljubav i mana supružnika, koju treba prihvatiti. Tolerancijom, strpljenjem, ljubavlju, sve se može pobediti, zarad srećnog detinstva dece, jer deca najviše ispaštaju ako se brak razori – kaže Tankikićeva.

Za bračne parove je pripremljen i bogat kulturno-umetnički program u bioskopu „Zvezda“, a slavlje je nastavljeno uz svečani ručak u klubu RTB „Bor“, piše Blic.