Početna Magazin Godine Ljubav i seks u poznim godinama Zlatnu svadbu zajedno proslavilo 79 parova u Boru

Zlatnu svadbu zajedno proslavilo 79 parova u Boru

Zlatnu svadbu zajedno proslavilo 79 parova u Boru

Zajedničku „Zlatnu svadbu” i 50 godina braka ove godine proslavilo je 79 bračnih parova od kojih je 25 prisustvovalo svečanosti u Boru. Manifestacija “Zlatna svadba” koja se po 15 put organizuje u gradu bakra, promoviše ljubav i toleranciju kao recept za uspešan brak.

– Čestitam svima koji proslavljaju 50 godina braka. U Boru je ove godine sklopljeno 180 brakova, a 76 već razvedeno, tako da sami možete da vidite da ste vi bogatstvo grada. Nikada nije bilo lako i ovo je veliki životni uspeh, jer mnogi od vas izdržavaju decu i rade više od mladih, a uspeli su da sačuvaju slogu i mir svojih porodica – rekao je predsednik opštine Bor Živorad Petrović.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Boranin Ilija Tankikić (73), koji je sa suprugom Stanom (72) proslavio pola veka zajedničkog života naglašava da je najvažnije međusobno razumevanje supružnika.

– U braku ima velikih oscilacija. Ima i dobrih trnutaka ali i teških kada je najvažnije da se supružnici razumeju, čak i žrtvuju jedan za drugog, da bi brak opstao i bio uspešan. Tako se stvara i dobra porodica i rađaju zdrava i uspešna deca. Bez zdravog braka nema napretka i nema zdravog društva – rekao je Tankikić, jedan od učesnika manifestacije „Zlatna svadba”.

Njegova supruga Stana ističe da treba prihvatiti vrline ali i mane supružnika.

– Mladima bih poručila, pošto su se uzeli iz ljubavi, da je ljubav i mana supružnika, koju treba prihvatiti. Tolerancijom, strpljenjem, ljubavlju, sve se može pobediti, zarad srećnog detinstva dece, jer deca najviše ispaštaju ako se brak razori – kaže Tankikićeva.

Za bračne parove je pripremljen i bogat kulturno-umetnički program u bioskopu „Zvezda“, a slavlje je nastavljeno uz svečani ručak u klubu RTB „Bor“, piše Blic.