Moguća i jednokratna pomoć penzionerima na zimu?

Odgovarajući na pitanje okupljenih građana u Ivanjici, Aleksandar Vučić je rekao da će možda biti isplaćena i jednokratna pomoć penzionerima na zimu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, najavio je povećanje penzija od novembra, ali je natuknuo da bi mogla biti isplaćena i jednokratna pomoć penzionerima.

Aleksandar Vučić je, tokom svoje posete Ivanjici, najavio da će penzije biti povećane počev od novembra. Penzije će biti povećane za oko 19 odsto.

„Gledaćemo da već od novembra imate povećanje penzija, zaključno sa januarom, u visini od oko 19 odsto, gotovo 20 procenata. Nikada toliko povećanje penzija nismo imali“, rekao je Vučić okupljenim građanima.

Jednokratna pomoć penzionerima?

Vučić je u Ivanjicu došao 6. jula na sastanak sa predsednicima opština Moravičkog okruga. Pre sastanka se obratio okupljenim građanima.

Kako prenosi „NS uživo„, Vučić je govoreći o tzv. povećanju penzija, istakao da se ne radi o jednokratnoj pomoći, već o nečemu što je za stalno.

Okupljeni su ga onda upitali, kako prenose mediji, šta je sa jednokratnom pomoći za penzionere. Na to je Aleksandar Vučić konstatovao, šaleći se, da “kada je neko rekao da Srbinu nije moguće ugoditi, mora da je Ivanjicu posetio”.

„Prošli put kada sam posetio Ivanjicu rečeno mi je – što pričas samo o jednokratnim merama. Sada kada kažem dobijate za stalno 20 odsto povećanje, pitate me šta je sa jednokratnom pomoći… Nikada ne možete da zadovoljte želje ljudi“, zaključio je Vučić.

Aleksandar Vučić je rekao da će država gledati da bude i jednokratne pomoći tokom zime, ali da najpre mora da se analizira državna kasa.

Fotografija: Penzin.rs