Početna Magazin Godine Ekonomija Ministarstvo privrede odlučivaće o privatizaciji banja u Srbiji – i onih u vlasništvu PIO fonda

Ministarstvo privrede odlučivaće o privatizaciji banja u Srbiji – i onih u vlasništvu PIO fonda

Ministarstvo privrede odlučivaće o privatizaciji banja u Srbiji – i onih u vlasništvu PIO fonda

Ministar privrede Goran Knežević rekao je da će njegovo ministarstvo odlučivati o privatizaciji banja u Srbiji, a da oni koji dobijaju od njih više od 60% para za penzije treba da učine nešto da banje bolje posluju.

Fotografija: Kuršumlijska banja – Hotel „Žubor“

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je u petak, 19. avgusta, 2016. godine, u Nišu da će njegovo ministarstvo u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom za rad i socijalna pitanja odlučivati o privatizaciji banja u Srbiji, prenosi Beta.

„Utvrdićemo šta su njihovi prioriteti i šta je ono što misle da bi moglo da ostane u državnim rukama, a šta bi moglo da se privatizuje. Nakon toga videćemo da jedan deo banja privatizujemo“, rekao je Knežević.

On je kazao da je preduslov za izlazak banja na tržište rešavanje, pre svega, imovinsko-pravnih odnosa i problema sa PIO fondom.

„Ukoliko mi nekome više od 60 odsto para dajemo za isplatu penzija, onda je red da i on učini neki korak da banje u budućnosti bolje i stabilnije posluju“, ocenio je Knežević.

Udruženje sindikata penzionera Srbije zatražilo je da Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje dobije pravo da upravlja svojom imovinom, umesto da je država prodaje kako bi se smanjile dotacije za isplatu penzija.