Foto albumi Ideje za uživanje

Meze – mali zalogaji na paleti boja

Zašto je najvećem broju nas meze toliko primamljivo? Da li je to hrana usitnjena na zalogaje koja nas asocira na vreme kada su nas hranili zalogaj po zalogaj?

Ili je to paleta boja koja se nađe pred nama? Da li je to novi ukus na svakom zalogaju?

Kako nam prolaze godine, meze tako izlazi na listu onih zadovoljstava koje treba da zaobilazimo. Međutim, meze ne mora obavezno ugrožavati naše zdravlje.

Da li je njegova čar zaista u izrato začinjenoj masnoj, kiseloj, slanoj hrani, ili u tim zalogajčićima, bojama, mirisima?

Meze može biti i od povrća, zdravijih mesa kao što je riblje ili belo, ili potpuno vegetarijansko, može biti sa svežim salatama a možda i ponekom voćkom. Na drvenoj dasci, naravno, jer svakom slikaru potrebna je paleta sa bojama…


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija