Foto albumi Ideje za uživanje

Uživanje u čitanju

Svi imaju pristup svemu zahvaljujući internetu. Jeftinije je i brže. Možemo sve saznati u istom momentu kada se i objavi, bez obzira gde se nalazimo. Pomoću društvenih grupa, njuzletera, cirkularnih mejlova… informacije se lakše dele.

Čitači tekstova omogućavaju lako korišćenje elektronskih knjiga. I divno je što svet tako napreduje.

Ali mnogi, kada požele da se opuste i uživaju, uzmu knjigu. Predviđa se da će knjige nestati. One se, uprkos svemu, hrabro drže. Nisu suprotstavljene novom svetu koji se rađa. One su jednostavno nešto drugo: zadovoljstvo koje poklanjate sebi posle, na primer, napornog dana.

Čitanje knjige često predstavlja ritual kojim se častimo. Ne moramo navlačiti bele rukavice pre čitanja, niti je neophodno da imamo prostoriju namenjenu isključivo čitanju, ne moramo ni posedovati sve knjige koje smo zavoleli, ali za one koji vole knjige čitanje je uvek uživanje, a ne puko sakupljanje informacija.

Možemo preživeti i jedući sa masnog papira, ali je pravo obedovanje ono kada lepo postavimo sto.

Preporučujemo za čitanje:

  • Goran Petrović, Sitničarnica „Kod srećne ruke“
  • Alberto Mangel, Istorija čitanja

Fotografija sa sajta fr.freepik.com


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija