Foto albumi Ideje za uživanje

Jezero Ada Ciganlija u Beogradu pod snegom

Urbane oaze kao što su parkovi i jezera, uglavnom doživljavamo kao sezonska, letnja izletišta od gradske vreve, dok zime, svesno ili ne, uglavnom provodimo zatvoreni u stanove. 

Međutim, ova fotografija Ade Ciganlije, snimljena u zimskim mesecima kada je okolina jezera pokrivena belim snežnim pokrivačem, podseća nas da su urbane oaze tu i kada nije sve zeleno i nije toplo, i da nisu ništa manje lepe nego tokom leta.

Nažalost, neretko se dešava da se neko “zaigra” dok je površina jezera okovana ledom, pa nadležni često upozoravaju građane da ne rizikuju šetnju preko zaleđene vode da ne bi došlo do nesreće.

Ipak, uživanje u zimskoj lepoti nosi sa sobom i rizike kao što je opasnost od povreda koje nastaju padovima zbog poledice. Lako se može desiti da, zbog jednog nesmotrenog trenutka, proleće dočekamo “u gipsu”. Zato je najbolje nekog snažnijeg i spretnijeg uzeti pod ruku i krenuti u zajedničku šetnju zimskom idilom.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija