Krivična prijava Vojnog sindikata Srbije protiv ministra Đorđevića

Najavljena je krivična prijava Vojnog sindikata Srbije protiv ministra za rad Zorana Đorđevića. Prema navodima ovog sindikata, krivičnu prijavu će podneti zbog ometanja njihovog rada.

Vojni sindikat Srbije (VSS) podneće krivičnu prijavu protiv Zorana Đorđevića, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Kako je saopštio ovaj sindikat, krivičnu prijavu protiv ministra Đorđevića podnose zbog ometanja njihovog rada.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Vojni sindikat Srbije tvrdi da se ministarstvo na čijem je čelu Đorđević proteklih meseci prećutno pridružuje progonu ovog sindikata, kršeći zakone Srbije, međunarodne konvencije i sporazume Evropske unije.

„Isprva se nadležni Odbor ministarstva oglušio o zakonom predviđeni vremenski rok od 30 dana da se izjasni, da bi isto to učinio i ministar Đorđević koji potpuno ignoriše podneske koje mu dostavljamo“, navodi se u saopštenju VSS.

Vojni sindikat Srbije tvrdi da su oni najprogonjenija sindikalna organizacija u Evropi. Sa njima se, tvrde, aktuelna vlast obračunava najrepresivnijim metodama.

„Otkazi, mobing, ponižavanja, najniže plate u regionu, odlazak 5.000 profesionalca za pet godina, jesu samo neki pokazatelji odnosa prema srpskoj vojsci i srpskom vojniku. Naša sabornost i hrabrost, dovela je do toga da smo sa druge strane najuticajnija sindikalna organizacija u Srbiji. Da nam se broj članova iz dana u dan povećava i pored progona i opstrukcija“, kažu u VSS.

Sve je više očigledno, dodaju, da su u Srbiji ministri umislili da zakoni moraju da se prilagođavaju njima i da mogu da gaze i po državi, njenim zakonima i građanima.

„Posle Aleksandra Vulina, najgoreg ministra slavne srpske vojske, zbog koga ćemo se stideti pred potomcima dugo vekova, i ministar Đorđević ovakvim koracima grabi da se nađe u društvu političkih kreatura o kojima će u budućnosti neki novi Domanovići i Nušići opisivati trenutno stanje u srpskoj državi“, saopštio je VSS.

Izvor: Beta
Fotografija: Grb Vojnog sindikata Srbije

Podsećamo na vesti: