Krivična prijava protiv zaposlenih u Centru za socijalni rad

Protiv zaposlenih u Centru za socijalni rad u Beogradu poslata je krivična prijava u vezi sa ubistvom žene i deteta u odeljenju Centra u Rakovici.

Protiv 16 zaposlenih u odeljenju u Rakovici Gradskog centra za socijalni rad Beograd podneta je krivična prijava. Krivičnu prijavu je podneo Živko Nikolić, otac pokojnog Marka Nikolića. Marko Nikolić je, pre dve i po godine, u Centru za socijalni rad Rakovica, ubio svog četvorogodišnjeg sina Mihaila i bivšu suprugu Maju Đorđević.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Povodom krivične prijave Živka Nikolića, Više javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja.

Prijava je podneta „zbog eventualno izvršenog krivičnog dela nesavestan rad u službi.“

List Politika navodi, pozivajući se na svoja saznanja, da je Centru za socijalni rad naloženo da obavesti tužilaštvo o odlukama i radu zaposlenih u predmetu koji se vodio u postupku poveravanja deteta.

Marko Nikolić je, pored ubistva žene i deteta, bio okrivljen i za pokušaj ubistva dvoje radnika Centra za socijalni rad u Rakovici. Pet meseci nakon zločina izvršio je samoubistvo u zatvoru.

Roditelji Marka Nikolića žele da javnost bude upoznata sa okolnostima koje su prethodile tragediji. Takođe bi želeli da ukažu na nesavestan rad institucija. Ovo je za „Politiku“ rečeno u kancelariji advokata Borivoja Borovića, koji zastupa Živka Nikolića.

Izvor: 021
Fotografija: Roland Meinecke, Justicija, Frankfurt na Majni

Podsećamo na jedan slučaj kada smo zakazali kao društvo koje brine o čoveku: