Konkurs za direktora Fonda PIO

Raspisan je konkurs za direktora Fonda PIO. Konkurs će biti otvoren dve sedmice. Sposoban kadar ili uhlebljenje još jednog podobnog?

Fotografija: Penzin.rs

Konkurs za imenovanje direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje objavljen je u „Službenom glasniku“. Objavio ga je Upravni odbor Fonda PIO, prenosi 24sedam.

Pored opštih uslova za imenovanje, posebno se traži visoko obrazovanje iz naučne oblasti ekonomske ili pravne struke i najmanje šest godina radnog iskustva u toj vrsti i stepenu stručne spreme. Tako je navedeno u objavljenim uslovima konkursa.

Dodaje se da zainteresovani mogu podneti prijave u roku od 15 dana.

Podsećamo da su organi Fonda PIO – Upravni odbor Fonda i direktor Fonda. Od 2014. godine, Upravnim odborom Fonda PIO upravlja Vlada Republike Srbije. Dragana Kalinović je direktorka Fonda od 2010. godine.

Kabinet direktora Fonda čine, pored samog direktora, zamenik direktora i pomoćnik direktora Fonda PIO, kao i šef kabineta i savetnici. Na mestu zamenika direktorke Kalinović već duže vremena se nalazi dr Aleksandar Milošević. Pažnju javnosti je, početkom 2020. godine, skrenula informacija da je zamenik direktora Fonda PIO postao i Relja Ognjenović. Vidi: Fizioterapeut postao zamenik direktora Fonda PIO? i Ako ste penzioner ili to nameravati biti, treba da znate ko je Relja Ognjenović

Zatim je, pored postojećeg pomoćnika direktora Fonda PIO – Vladete Kostića, postavljen još jedan pomoćnik Luka Rakočević. Vidi: U skladu sa zamenikom direktora, i pomoćnik direktora Fonda PIO

Da li zbog Luke Rakočevića koji je bio poslovni partner Lavu Pajkiću, tek, počelo je tada da se priča da će upravo Lav Pajkić doći na mesto direktora Fonda. Ove priče nisu utemeljene ni na kakvim podacima. Ostaje da vidimo kako će proći ovaj konkurs. I ko će biti novi direktor ove – zaboravlja se – izuzetno važne institucije.