U skladu sa zamenikom direktora, i pomoćnik direktora Fonda PIO

Izabran je novi pomoćnik direktora Fonda PIO, objavila je ova institucija. Jedan od pomoćnika direktora, tačnije direktorke, Fonda PIO je Luka Rakočević.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Organi Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fonda PIO) jesu Upravni odbor Fonda i direktor Fonda. Iako, formalno, Fondom upravljaju predstavnici osiguranika, poslodavaca i korisnika prava, od 2014. godine, faktički, Upravnim odborom Fonda PIO upravlja Vlada Republike Srbije. To je nešto na šta su se pojedina udruženja penzionera žalila i protiv čega su čak i protestovali.

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fonda PIO) istovremeno je i direktor Direkcije Fonda. Na čelu Fonda PIO i Direkcije Fonda PIO nalazi se gospođa Dragana Kalinović.

Kabinet direktora Fonda čine, pored samog direktora, zamenik direktora i pomoćnik direktora Fonda PIO, kao i šef kabineta i savetnici. Na mestu zamenika direktorke Kalinović već duže vremena se nalazi dr Aleksandar Milošević.

Pažnju javnosti je, početkom 2020. godine, skrenula informacija da je zamenik direktora Fonda PIO postao i Relja Ognjenović. Relja Ognjenović, 30-godišnjak, došao je na ovu, veoma odgovornu, poziciju sa mesta člana Opštinskog veća Gradske opštine Voždovac. Ono što je tada posebno izazvalo revolt jeste navodna školska sprema g. Ognjenovića. Naime, tadašnji poslanik Demokratske stranke Balša Božović naveo je da je Relja Ognjenović po struci fizioterapeut. Penzin je tada objavio i radnu biografiju Relje Ognjenovića sa sajta GO Voždovac koja je bila poslednja dostupna.

Relja Ognjanović je, kako su zatim objavili mediji, ipak „diplomirani ekonomista“. Ovo zvanje je stekao nakon što je 2015. godine završio Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo.

Nedugo nakon imenovanja na funkciju, a nakon što je uvedeno vanredno stanje u Srbiji zbog koronavirusa, Relja Ognjenović je potpisao ugovor sa preduzećem Asseco SEE. Ugovor koji je sa mesta zamenika Fonda PIO potpisao Ognjenović vredi od oko 180 miliona dinara. Jedan od direktora firme Asseco je Igor Brnabić, brat tadašnje premijerke Srbije. V: Ako ste penzioner ili to nameravati biti, treba da znate ko je Relja Ognjenović

Novi pomoćnik direktora Fonda PIO

Pored, sada dva, zamenika direktora Fonda PIO, sada postoje i dva pomoćnika. Pored Vladete Kostića, nedavno je na ovu funkciju imenovan i Luka Rakočević. Luka Rakočević mlađi je od g. Ognjenovića. Kako navode u Fondu PIO, rođen je 17. avgusta 1993. godine u Zemunu. Završio je Beogradsku bankarsku akademiju – Fakultet za bankarstvo, osiguranje i finansije. Ovaj fakultet je privatna visokoškolska ustanova u sklopu Union Univerziteta i nalazi se u Zmaj-Jovinoj ulici u Beogradu.

Fond PIO dalje navodi da je Luka Rakočević, nakon završenog fakulteta, „šest godina sticao radno iskustvo u Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije“.

Mediji su, svojevremeno, Luku Rakočevića povezali sa sada nepostojećim portalom istraga.rs. Luka Rakočević je bio vlasnik ovog domena. Ovaj portal, kako se pisalo, „na najgrublji način vređa i kleveće novinare, aktiviste nevladinih organizacija i opozicione političare“. Portal više ne postoji kao ni firma Best Vision Productions čiji su vlasnici bili Lav Grigorije Pajkić i Luka Rakočević. Kako stoji u podacima Agencije za privredne registre, Best Vision Productions u kome su vlasničke udele imali Pajkić i Rakočević, osnovana je novembra 2017. godine, a trenutno je u likvidaciji.