Konkurs i događaj za penzionere: Mogu, dođi da vidiš

Univerzitet za treće doba „Đuro Salaj“ organizuje treći po redu konkurs „Mogu, dođi da vidiš“. Ovogodišnja tema je „Oživimo duh starog Beograda“, a prijave se primaju do 30. novembra.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Pažnja kojom su penzioneri pratili prethodna dva događaja „Mogu, dođi da vidiš“, iskreni aplauzi i nova poznanstva ulili su samopouzdanje Univerzitetu za treće doba „Đuro Salaj“ da događaj treba da preraste u nešto više i postane tradicija.

Tim povodom, pozivamo sve talentovane starije sugrađane (starosti 60 i više godina) koji rade nešto zanimljivo, stvaraju, bave se starim zanatima, plešu, pevaju, slikaju ili imaju neki drugi zanimljiv hobi – da se prijave do 30. novembra 2018. godine i učestvuju na događaju 13. decembra 2018., u Beogradu, ulica Resavska 28, od 18 časova.

Ovogodišnja tema je „Oživimo duh starog Beograda“ i u izložbenom delu očekujemo i ljude koji se i dalje bave nekim od starih zanata.

U periodu od 13. do 20. decembra očekuje nas zanimljiva nedelja. Značaj događaja „Mogu, dođi da vidiš“, koji okuplja talentovane najstarije sugrađane, prepoznali su i eminentni kulturno- obrazovni centri (Filozofski fakultet, Istorijski arhiv grada Beograda i drugi), koji će u pomenutom periodu prigodnim dešavanjima ugostiti učesnike i posetioce događaja.

Osim posete muzejima i zanimljivih predavanja, naše drage penzionere povešćemo i na jedan vremeplov uz zvuke evergrin muzike, krempite i bozu poslastičarnice „Pelivan“.

Konkurs je namenjen starijim sugrađanima koji žele široj populaciji da pokažu ono što stvaraju/umeju i time motivišu ostale da i u „trećem dobu“ nastave da razvijaju svoja umeća.

Svi oni koji su maštali o tome da budu učesnici jednog ovakvog događaja, da izlažu svoje radove ili nastupaju na sceni, mogu doći lično u Nemanjinu 28 u Beogradu i predstaviti nam svoj talenat/hobi koje bi rado podelili sa drugima.

Predloge možete poslati i poštom ili putem mejla: milica@salajobrazovanje.co.rs

Najzanimljiviji učesnici i njihove veštine/znanja biće predstavljeni 13. decembra, od 18 časova u Resavskoj 78, a rok za slanje ideja je petak, 30. novembar.

Kontakt telefon: 063 375 401

Forografije sa prošlogodišnjeg konkursa „Mogu, dođi da vidiš“