Konkurs i događaj za penzionere: Mogu, dođi da vidiš

Univerzitet za treće doba „Đuro Salaj“ organizuje treći po redu konkurs „Mogu, dođi da vidiš“. Ovogodišnja tema je „Oživimo duh starog Beograda“, a prijave se primaju do 30. novembra.

Pažnja kojom su penzioneri pratili prethodna dva događaja „Mogu, dođi da vidiš“, iskreni aplauzi i nova poznanstva ulili su samopouzdanje Univerzitetu za treće doba „Đuro Salaj“ da događaj treba da preraste u nešto više i postane tradicija.

Tim povodom, pozivamo sve talentovane starije sugrađane (starosti 60 i više godina) koji rade nešto zanimljivo, stvaraju, bave se starim zanatima, plešu, pevaju, slikaju ili imaju neki drugi zanimljiv hobi – da se prijave do 30. novembra 2018. godine i učestvuju na događaju 13. decembra 2018., u Beogradu, ulica Resavska 28, od 18 časova.

Ovogodišnja tema je „Oživimo duh starog Beograda“ i u izložbenom delu očekujemo i ljude koji se i dalje bave nekim od starih zanata.

U periodu od 13. do 20. decembra očekuje nas zanimljiva nedelja. Značaj događaja „Mogu, dođi da vidiš“, koji okuplja talentovane najstarije sugrađane, prepoznali su i eminentni kulturno- obrazovni centri (Filozofski fakultet, Istorijski arhiv grada Beograda i drugi), koji će u pomenutom periodu prigodnim dešavanjima ugostiti učesnike i posetioce događaja.

Osim posete muzejima i zanimljivih predavanja, naše drage penzionere povešćemo i na jedan vremeplov uz zvuke evergrin muzike, krempite i bozu poslastičarnice „Pelivan“.

Konkurs je namenjen starijim sugrađanima koji žele široj populaciji da pokažu ono što stvaraju/umeju i time motivišu ostale da i u „trećem dobu“ nastave da razvijaju svoja umeća.

Svi oni koji su maštali o tome da budu učesnici jednog ovakvog događaja, da izlažu svoje radove ili nastupaju na sceni, mogu doći lično u Nemanjinu 28 u Beogradu i predstaviti nam svoj talenat/hobi koje bi rado podelili sa drugima.

Predloge možete poslati i poštom ili putem mejla: milica@salajobrazovanje.co.rs

Najzanimljiviji učesnici i njihove veštine/znanja biće predstavljeni 13. decembra, od 18 časova u Resavskoj 78, a rok za slanje ideja je petak, 30. novembar.

Kontakt telefon: 063 375 401

Forografije sa prošlogodišnjeg konkursa „Mogu, dođi da vidiš“