Julski račun za 2014. godinu za električnu energiju poslednji je koji će sadržati i TV pretplatu, da bi, od 2016. godine, stigao novi račun sa taksom za RTS.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Zakonom o javnim medijskim servisima počev od 1. januara 2016. godine građani će, umesto uz uplatnicu za struju, plaćati taksu direktno na račune RTS i RTV u Upravi za trezor. Vlasnicima strujomera ove dve medijske kuće dostavljaće uplatnice za taksu, a ukoliko dugovanje ne bude izmireno u naznačenom roku, obračunavaće se kamata.Istorija jedne pretplate:

  • 2.550.000 domaćinstava
  • 637.000 domaćinstava plaćalo pretplatu
  • 8.400 tužbi podneo RTS.
Julski račun za fiksni telefon Telekoma Julski račun za fiksni telefon Telekoma stigao je manji za 516 dinara, zato što za ovaj mesec nije naplaćivana pretplata. Međutim,već od sledećeg meseca Telekom će vratiti ovu stavku i uvećati iznos na 659, samo što se to više neće zvati “pretplata” već “naknada”.

„Jedna od važnih novina je i ukidanje impulsnog tarifiranja, koje je sada zamenjeno minutnim tarifiranjem. U skladu s ovom promenom korisnici će umesto dosadašnjih 300 besplatnih impulsa, svakog meseca imati na raspolaganju 150 besplatnih minuta za saobraćaj ka svim korisnicima fiksne telefonije u Srbiji“, kažu u Telekomu za Blic.