Ekonomija Magazin Godine Srbija

Jul 2014: poslednja pretplata za RTS na računu EPS-a

Julski račun za 2014. godinu za električnu energiju poslednji je koji će sadržati i TV pretplatu, da bi, od 2016. godine, stigao novi račun sa taksom za RTS.

Zakonom o javnim medijskim servisima počev od 1. januara 2016. godine građani će, umesto uz uplatnicu za struju, plaćati taksu direktno na račune RTS i RTV u Upravi za trezor. Vlasnicima strujomera ove dve medijske kuće dostavljaće uplatnice za taksu, a ukoliko dugovanje ne bude izmireno u naznačenom roku, obračunavaće se kamata.

Istorija jedne pretplate:

  • 2.550.000 domaćinstava
  • 637.000 domaćinstava plaćalo pretplatu
  • 8.400 tužbi podneo RTS.
Julski račun za fiksni telefon Telekoma

Julski račun za fiksni telefon Telekoma stigao je manji za 516 dinara, zato što za ovaj mesec nije naplaćivana pretplata. Međutim,već od sledećeg meseca Telekom će vratiti ovu stavku i uvećati iznos na 659, samo što se to više neće zvati “pretplata” već “naknada”.

– Jedna od važnih novina je i ukidanje impulsnog tarifiranja, koje je sada zamenjeno minutnim tarifiranjem. U skladu s ovom promenom korisnici će umesto dosadašnjih 300 besplatnih impulsa, svakog meseca imati na raspolaganju 150 besplatnih minuta za saobraćaj ka svim korisnicima fiksne telefonije u Srbiji – kažu u Telekomu za Blic.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija