Fond PIO: Savetodavni dani sa Austrijom – april 2022.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) obavestio je javnost da će se Savetodavni dani sa Austrijom održati u aprilu 2022. godine.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Savetodavni dani – međunarodni dani razgovora sa Austrijom, biće održani tokom aprila meseca u Novom Sadu i u Beogradu.

U Novom Sadu će biti održan u utorak, 12. aprila 2022. godine, od 9 do 16 časova. Savetodavnom danu sa Austrijom osiguranici i korisnici mogu da prisustvuju u prostorijama Pokrajinskog fonda u Novom Sadu, Žitni trg 3.

U Beogradu, međunarodni dan razgovora sa Austrijom biće održan u prostorijama Službe i Filijale za grad Beograd na Novom Beogradu, Bulevar umetnosti 10. Vreme održavanja je od 9 do 16 časova, u sredu, 13. aprila 2022. godine.

Razgovori se organizuju za osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Austriji i korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju.

Na ovim razgovorima savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fond PIO Srbije pružiće besplatnu pravnu pomoć. Ova pravna pomoć je, dakle, namenjena osobama koje ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između Srbije i Austrije.

Svi zainteresovani su u obavezi da prijave učešće. Zainteresovani treba da zakažu termin dolaska na broj telefona 011 2030 745.

Iz Fonda PIO podsećaju da prijavljeni treba da ponesu svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem, kao i lična dokumenta.

***

Bilateralni odnosi u oblasti socijalnog osiguranja između SFRJ i Savezne Republike Austrije regulisani su od 1965. godine

Srbija je, do sada, potpisala 32 sporazuma o socijalnom osiguranju sa državama i teritorijama.

Izvor: Fond PIO
Fotografija: Penzin