Direktor Gerontološkog centra Niš ostaje u pritvoru

Direktor Gerontološkog centra Niš ostaje u pritvoru još mesec dana. Tada bi protiv njega trebalo da bude ili podignuta optužnica ili nastavljena istraga, a on pušten iz pritvora. Sumnjiči se za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Apelacioni sud u Nišu produžio je za još mesec dana pritvor M.S. (47), direktoru Gerontološkog centra Niš. Stevanović se se sumnjiči za širenje zaraze koronavirusa u tom centru sredinom aprila 2020. godine.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Pritvor po ovom rešenju može da traje M.S. do 4. oktobra, precizirali su u niškom sudu. Pritvor mu je produžen zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Produženje pritvora direktoru Gerontološkog centra je zahtevalo Više javno tužilaštvo koje vodi istragu protiv njega.

Pritvor bez optužnice, prema zakonskom ograničenju, može da traje do šest meseci. Dakle, do 13. oktobra protiv direktora Gerontološkog centra u Nišu bi ili trebalo da bude podignuta optužnica, ili da se istraga nastavi. Ako bi se istraga nastavila, a optužnica ne bude podignuta, pritvor će morati da mu se ukine.

Protiv M.S. koji je uhapšen 13. aprila 2020. još uvek traje istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo. On se sumnjiči za teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenja zarazne bolesti.

Podsećamo, direktor Gerontološkog centra u Nišu navodno nije blagovremeno obavestio nadležne kada je dobio informaciju o potvrđenom virusu kod korisnika doma. Iako je znao da u domu ima obolelih, nije ni zabranio posete niti ograničio zajednički ručak korisnika.

Zato što nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti kovid-19, u Gerontološkom centru je zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

Prema poslednjim dostupnim podacima, u ovoj ustanovi je preminulo više od 50 korisnika od koronavirusa.

Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, M.S. je negirao krivično delo za koje se tereti.

Izvor: Blic