Početna Magazin Godine Dijana Nijad: Ne brinite o starenju – nemate vremena za gluposti

Dijana Nijad: Ne brinite o starenju – nemate vremena za gluposti

Starenje je jednosmerna ulica u kojoj smo svi. Zato svaki trenutak koji provedemo u brizi zbog toga, zbog nečega što ne možemo da kontrolišemo, jeste izgubljen trenutak koji nikada nećemo moći vratiti.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Dijana Nijad (64), bivša američka profesionalna plivačica i rekorderka na duge staze, u intervjuu za sajt Parade poručuje: Ne brinite mnogo o starenju. Ona kaže da se ne povodi za svakom novom „hit-dijetom“, već da se vodi zdravim razumom.

Sebi prebacuje jedino to što pije litar, umesto dva, vode dnevno, i to što ne odlazi na kolonoskopiju redovnije iako je to preporučljivo za njene godine. Strogo se pridržava samo pravila da ne jede četiri sata pre odlaska na spavanje.

Starenje je velikim delom pitanje stava. Ne probudim se svakog jutra kao neko ko sebe doživljava kao 64-godišnjaka, kao što se ne budim svakog jutra kao žena, ili homoseksualna osoba, ili demokrata, ili ateista.

– Starenje je jednosmerna ulica u kojoj smo svi. Zato svaki trenutak koji provedemo u brizi zbog toga, zbog nečega što ne možemo da kontrolišemo, jeste izgubljen trenutak koji nikada nećemo moći vratiti. Postoji toliko drugih važnijih stvari u životu koji su vredniji naše brige nego što je to starenje.

– Ako se dobro starate o svom fizičkom i emotivnom biću, nećete imati vremena da se bavite takvim glupostima – kaže šampionka.