Beograd: Novčana pomoć za višečlane porodice

Stalna novčana pomoć za višečlane porodice u Beogradu jednom godišnje se isplaćuje iz budžeta Grada. Roditelji trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca treba da podnesu zahtev Gradskom centru za socijalni rad.

Roditelji trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca mogu podneti zahtev za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć. Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu pozvala je 8. novembra 2019. sve roditelje da se prijave.

„Sekretarijat pruža kontinuiranu finansijsku podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca. Ova vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje“, objasnila je gradska sekretarka.

Prema navodima Nataše Stanisavljević, u ove svrhe je 2018. godine iz budžeta Grada Beograda izdvojeno 9,5 miliona dinara. Novčana pomoć za višečlane porodice ovog tipa isplaćena je u 92 slučaja. Od toga je bilo 79 porodica sa trojkama, jedna sa četvorkama i 11 porodica sa duplim blizancima.

Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade. U pitanju je prosek zarade isplaćene u prethodnom periodu u Beogradu.

Grad Beograd će nastaviti, kaže gradska sekretarka, da i dalje pruža neophodnu pomoć i podršku kroz obezbeđenje i razvoj usluga prvenstveno iz oblasti socijalne zaštite, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života.

Zahtev i potrebna dokumentacija podnose se u Gradskom centru za socijalni rad, Ulica Ruska 4.

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na broj 011 2650 329.

Izvor: Telegraf
Slika: Johan Teyler (1648-1709)
rawpixel.com / Rijksmuseum (Source)

Nažalost, Svaka druga porodica u Srbiji ima jedno dete