Foto albumi Nove ideje za novo doba

Basis B1 fitnes narukvica

Basis B1 je jedina od sedam ispitanih modela fitnes narukvica koja je prošla test Njujork Tajmsa sa priličnom preciznošću, ali uz neke probleme…

Početkom 2014. godine Njujork Tajms se pozabavio temom preciznosti podataka fitnes narukvica – savremenih uređaja koji se nose na ruki (poput sata), i korisnicima daju različite podatke o telesim aktivnostima i zdravstvenim parametrima.

Utvrđeno je da najveći broj fitnes narukvica na tržištu zapravo predstavlja prevaru jer se svodi na prosto nagađanje.

Basis B1 (na linku njihov sajt) je jedina od sedam ispitanih modela fitnes narukvica koja je prošla test sa priličnom preciznošću. Ona je ujedno imala i najviše ugrađenih senzora (vide se na zadnjoj strani narukvice na slici pore): otkucaji srca, temperatura kože i okolna temperatura, znojenje, kao i akcelerometar (merač ubrzanja).

On može da prepozna kada spavate, hodate, trčite ili vozite bicikl, i automatski će početi da meri vreme od kada je započeta neka od aktivnosti.

Ipak, uređaj je nov i zato ima raznih “bagova” (greškica u radu), a “apdejt” (unapređenje softvera) zahteva dosta vremena, i često ne uspe. Zanimljivo je da prekida merenje otkucaja onda kada je najpotrebnije – kada se srce najviše ubrza kod najnapornijih aktivnosti.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija