Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 4. do 11. jula 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 4. do 11. jula 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 4. do 11. jula 2016. godine

Osećanja – osećanja koja nas ispunjavaju milinom, koja razigravaju dušu; osećanja koja nam stežu grlo i od kojih nam srce snažno lupa… Mogu biti pozitivna ili negativna, ili izmešana, ali je sigurno da će ih biti u izobilju ove sedmice.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U Raku, znaku iz koga emocije kreću da teku, ove sedmice se nalaze, pored Sunca – Merkur i Venera. Mars je prošle sedmice krenuo direktno kroz znak Škorpije, znak dubokih emocija, i sada jedva da se kreće. Zato je jak, moćan. Osećamo njegovo delovanje iako više nismo u vrtlogu dešavanja kakva smo imali u prethodnom periodu. Ali sada osećamo vrtlog u duši.

Prelivanju emocija doprinose i retrogradni Neptun i Hiron u Ribama. Međusobno, ove i naredne sedmice, nebeska tela u ovim vodenim znacima, obrazovaće veliki vodeni trigon. Ovo je nebesko obećanje većeg razumevanja među ljudima i buđenja osećaja. Zaštićeni smo iako je moguće da će nas neka dešavanja stići i udariti. Ali, ajmo prvo o toj zaštiti.

Ova zaštita u obliku snažne, majčinske energije vodenih znaka javlja se u najčistijem obliku već na samom početku sedmice. U ponedeljak, u 13 sati i dva minuta, Mlad je mesec u znaku Raka. Spajanjem Sunca i Meseca u ovom znaku dobijamo podsticaj da brinemo o sebi i svojima.

Ovaj Mlađak podstiče okupljanje najbližih, najdražih. Daje nam mogućnost da potražimo u sebi snagu, da ponovo izgradimo ili da utvrdimo zaštitne zidove.

Ali ovo nije energija koja odvaja, već energija koja omogućava okupljanje i zbrinjavanje onih do kojih nam je stalo. Ovo je priča o iskonskoj potrebi da zaštitimo sebe kako bismo nastavili da branimo druge; da se izborimo za svoja prava, kako bismo ponovo bili na braniku zajednice kojoj pripadamo. Početkom sedmice, okupite drage ljude.

Od ponedeljka, počnite sa novim poglavljem u svom životu. Drugi će vam biti oslonac, baš kao što ste i vi bili njima. Razumevanje i altruizam se šire tokom cele sedmice.

Sredinom sedmice, izuzetno je jaka kreativnost i potreba za stvaralaštvom. Ovi dani možda neće biti savršeni za administrativne poslove, za obavljanje svakodnevnih, rutinskih zadataka, ali su zato sjajni za nove ideje, za slobodu misli, za intuitivno saznavanje prečica do uspeha.

Ljubavni odnosi tokom ove sedmice preplavljuju živote ljudi. Snažne emocije ponovo se pokreću kod onih koji su već u vezi, a oni koji traže, mogli bi da shvate da su već našli ili da su nađeni. Nemojte samo očekivati momentalnu akciju.

Ova sedmica posvećena je mnogobrojnim dešavanjima, ali unutar nas. Ovo je vreme previranja emocija. U jednom danu ćemo stizati od ljubavi do mržnje i natrag. Jer moramo se vratiti ljubavi. Ona je jedini način na koji se svet pokreće.

Spoljni svet će pričekati dok nam se kockice slože u duši. Nemojte očekivati ništa, nemojte mnogo razmišljati ni praviti planove. Jer ove sedmice ćemo više osećati kojim putem treba ići, nego što ćemo biti u stanju da svoje odluke racionalno objasnimo.

Takođe, sasvim je izvesno da ćemo biti iznenađeni raspletom nekih davno započetih priča. Moguća su vraćanja u prošla dešavanja, ali je izvesno da ćemo ovih dana morati da se suočimo i sa svojim odlukama i načinom na koji smo vodili svoj život u proteklih par godina.

Mnogi će osetiti udar i time biti prinuđeni da sednu i udahnu, pre nego što, vođeni intuicijom ili proviđenjem (kako vam drago) produže u nekom novom, za njih boljem pravcu ili nastave istim, boreći se sa više elana i vere u pozitivan ishod.

Dani pred nama imaće veliki značaj. To ćemo tek kasnije shvatiti. Usredsredite se na snagu u sebi. Negujte se – pre svega, vodeći računa o duši i duhu. Hrabrite sebe i nađite se drugima kao pomoć. Oslonite se na druge.


Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Mlad mesec na 12°53′ Raka (13:02h)
 • utorak – Merkur u Raku trigon retrogradni Neptun u Ribama
  Merkur u Raku inkonjukcija retrogradni Saturn u Strelcu
 • sreda – Sunce u Raku sekstil Severni mesečev čvor
  Venera u Raku trigon Mars u Škorpiji
 • četvrtak – Sunce u Raku opozicija retrogradni Pluton u Jarcu
  Merkur u Raku opozicija retrogradni Pluton u Jarcu
  Venera u Raku kvadrat Uran u Ovnu
 • petak – Merkur u Raku sekstil Jupiter u Devici
  Venera u Raku trigon retrogradni Hiron u Ribama
  nedelja – Sunce u Raku sekstil Jupiter u Devici