Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 28. novembra do 5. decembra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 28. novembra do 5. decembra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 28. novembra do 5. decembra 2016. godine

Bilo bi pogrešno reći da će ovih dana doći do promena. Može se reći da će ovih dana mnogi među nama pokrenuti promene. Razlika je veoma važna.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Svaki mladi mesec, na svake četiri nedelje, olakšava nove poduhvate. Kada se desi da je i pomračenje, mlad mesec daje na značaju onome što se u njegovo vreme započinje. To, međutim, često nisu situacije koje se lako uoče, pa osobe koje prate dešavanja na nebu neretko u danima eklipse (pomračenja) budu razočarane što se ništa epohalno ne dešava ili čak bezrazložno uplašene da će nešto da ih strefi.

Razlog tome je što su ta dešavanja povezana sa mnogim ljudima, različitim situacijama i često je potrebno da izvesno vreme prođe da bismo sklopili kockice i shvatili kako je taj neki, naizgled miran, period u našim životima bio prekretnica ili novo poglavlje. Mi, pak, nismo osećali da se bilo šta menja, a kaleidoskop našeg života je za to vreme okretao razne sličice dok nije postavljena sasvim nova scena.

Ovog utorka imamo, naizgled sasvim običan Mlađak u znaku Strelca. On, međutim, pravi kvadrate sa Severnim i Južnim mesečevim čvorom u Devici, odnosno Ribama doprinoseći tome da se u nama samima rađa snažna želja da nešto promenimo, da započnemo nešto. I to nešto važno – nama važno.

Mlađak u Strelcu generalno je dobar za daleke ciljeve i smele ideje. Sada će se mnogima činiti i da je ovo pravi trenutak da svoje ideje stave u pogon.

Postoji opasnost da se one rasplinu i splasnu ako bujica ideja počne da se kreće nebrojenim rukavcima. Mnogo toga možemo, ali ako se razvučemo na sto strana, ništa nećemo uraditi. Bitno je usmeriti svoje napore u pravcu dobro definisanog, jasnog cilja.

Ali upravo to će i biti izazov. Teško će biti razlučiti tačno šta bi sada, u ovom momentu silne želje za promenom, trebalo menjati. Od čega početi, čega se prihvatiti. Nešto može delovati beznačajno da bismo mu se posvetili. Mnogi ciljevi će nas samo vući ka novim, dok ni ove prve nismo dostigli. Dakle, tu leži zec: ne umanjiti cilj, ali ga ni ne razvlačiti preko svake mere.

Koliki god da je veliki poriv za brzim delovanjem, bolje je sada ne brzati i ne siliti. Puštati stvari da se odvijaju, i kako se one razmotavaju, tako usmeravati napore. Bitno je da imamo krajnji cilj pred očima. Putevi do njega već će nam se ukazati.

Istog dana, u utorak, na nebu imamo i kvadrat između Venere i Urana. To dodatno podstiče na promene. Preispitivaćemo neke svoje vrednosti, želeti da u svoj život počnemo da privlačimo druge stvari. Ovo se može odraziti i na ono što ćemo pokrenuti ove sedmice.

Venera je, inače, aktivna ovih dana i pitanja srca mnoge među nama preokupiraju. Ukoliko je reč o postojećim vezama, može doći do veoma značajnog preispitivanja osnove veze, ali teško da će to prispitivanje dovesti do prekida. Ova sedmica nudi mogućnost za dublje razumevanje. Promene koje bi nastale, a moguće su sasvim, u postojećim vezama bi pre značile novu etapu. Menjamo pre svega svoj odnos prema osobama i stvarima do kojih nam je stalo.

Kod onih koji su sami, ova sedmica zaista nudi lepu šansu da upoznaju nekog novog, ali i da primete nekog ko je odavno tu, pored njih.

Ako u prvoj polovini sedmice budete isuviše zaneti temama srca ili zaokupljeni planiranjem svog novog velikog poglavlja u životu, te ne uradite bog zna šta po bilo kom pitanju, znajte da ništa nije propušteno. Naprotiv.

Sa dobrim vetrom u leđa koji donosi Mlađak, mi ćemo i od sredine sedmice moći da delujemo. To delovanje će biti promišljeno i odlučno. Mars je, naime, odlično podržan sa dve strane – od Jupitera i od Saturna. Ova kombinacija potpomaže sve poštene napore da se nešto uradi. Jupiter i Saturn još nisu ostvarili tačnu vezu, ali ćemo njihovu udruženu podršku osećati već ove sedmice, a Mars je tu da nas podstakne da tu podršku maksimalno iskoristimo.

Merkur će ući u znak Jarca krajem sedmice. Usredsrđeniji smo. Treba to iskoristiti.

Sanjajte zato slobodno (sanjajte uvek slobodno :-)) ali početkom sedmice izbrušite svoje snove tako da pred vama ostane jedan svetli, kao vodilja. Nemojte isuviše razmišljati. Snovi su tu da se slede. Ali nemojte se ni rasplinjavati. Ako odmah ne krenete, drugi deo sedmice će vas sigurno pokrenuti ka tom svetlom cilju.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • utorak – (13:18h) Mlad mesec u Strelcu (7 stepeni)
  Venera u Jarcu sekstil retrogradni Hiron u Ribama
  Sunce u Strelcu kvadrat mesečevi čvorovi Devica/Ribe
  Venera u Jarcu kvadrat retrogradni Uran u Ovnu
 • sreda – Venera u Jarcu sekstil Lilit u Škorpiji
 • četvrtak – Hiron kreće direktno kroz znak Riba
  Sunce u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama
 • četvrtak – Mars u Vodoliji trigon Jupiter u Vagi
 • petak – Merkur ulazi u znak Jarca
 • subota – Mars u Vodoliji sekstil Saturn u Strelcu