Početna Magazin Godine 5 lekcija koje sam naučila o starenju – od svojih pasa

5 lekcija koje sam naučila o starenju – od svojih pasa

5 lekcija koje sam naučila o starenju – od svojih pasa

En Brenof piše za Hafington Post o pet stvari koje je naučila od svojih brojnih ljubimaca, pasa, koje je imala tokom života…

Fotografija iz teksta Psi, vodiči slepih i slabovidih osoba

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Od koledža sam imala pse. Oni su me naučili da volim, bili moji najbolji prijatelji i konstanta u životu, pre muža i dece uvek je tu bio pas koji me je dočekivao kada dođem s posla. Prošetala sam poslednji kilometar sa mnogim mojim psima i evo šta sam o starenju naučila od njih – piše En Brenof za Hafington Post:

  1. Čak i kada vas nešto boli, uvek je dobro da pokažete svojim voljenim da ste srećni što ih vidite – mi ovo uspevamo ponekad, ali psi to rade uvek.
  2. Ponekada, neznanje je blaženstvo – kada je našoj keruši Kloe otkriven rak ona to nije znala, i uživala je u igri do poslednjeg trenutka kada joj je postalo ozbiljno loše.
  3. Svi možemo da naučimo nov način za obavljanje stvari onda kada stari ne radi više tako dobro – kada je ostario i više nije mogao da skoči, naš pas Rasti brzo je prihvatio da koristi stepenik da uđe u džip, ili da se popne na naš krevet, kao i da mirno leži u hladu kada smo na izletu i da uživa što je ipak u društvu porodice.
  4. Zabranjena hrana možda ima odličan ukus, ali nije dobra za nas – naš pas Badi je voleo mačju hranu ali je posle nje uvek morao napolje; to je radio ponekad i u starosti iako je uvek znao šta ga posle toga čeka.
  5. Nema mnogo lepših stvari od duge šetnje sa prijateljem – šetnja je najjeftinija, najjednostavnija i najugodnija rekreacija, a šetnja sa prijateljem je najbolji vid druženja jer nema ometanja – psi to shvatili odavno.