Magazin Godine Život i godine

27 godina Kluba za stare u Paraćinu

Klub za stare u Paraćinu, 23. januara 2014. proslavio je 27. rođendan, svečano i veselo, u svojim prostorijama, uz podelu zahvalnica za dugogodišnji uspešan rad vođama sekcija koje rade pri Klubu.

Pregledajte na Penzinu ponudu domova za stare u Srbiji!
Pregledajte na Penzinu ponudu domova za stare u Srbiji!

Pogledajte video:

– Klub je mesto za stare, gde dolazimo da se opustimo, da zaboravimo naše brige, da steknemo nova prijateljstva, nova druženja. Nekada su ona toliko bliska da traju dugo dugo. Nije druženje samo ovde, već i sa mnogim drugim klubovima održavamo veze na obostrano zadovoljstvo – rekla je tim povodom Ljubinka Aleksić, predsednica Skupštine Kluba za stare.

– Svake godine imamo sve veći broj članova i danas ih imamo oko 500 aktivnih. Za učlanjenje je potrebna lična karta, da imate preko 65 godina, 30 dinara mesečno i dobra volja – kaže Momčilo Milutinović, upravnik Kluba za stare.

Klub se nalazi u sastavu Dnevnog centra i Centra za socijalni rad u Paraćinu. Klub ima nekoliko sekcija kao što su dramska, recitatorska, muzička, folklorna, ali se igraju i društvene igre i sportovi kao što su bilijar, šah, pikado, stoni tenis, itd.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija