Početna Draganova nagrada Draganova nagrada 2017. Zorka (Beograd): Palić – Venecija

Zorka (Beograd): Palić – Venecija

Zorka (Beograd): Palić – Venecija

Priča sa III konkursa za najbolji putopis starijih osoba „Draganova nagrada“, kategorija „Najbolja ženska putopisna priča“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

FotografijaTrg Svetog Marka, Venecija

Rođena sam na Paliću, u ulici jorgovana. Sa obe strane ulice su predivni, mirisni jorgovani, koji su me uvek inspirisali da težim nečemu većem, da budem kreativna i da doživim mnoge lepe trenutke.

Inspirisali su me i da počnem učestalije da čitam. Jako puno sam čitala. Čitanje me je dalje odvelo u neki novi svet putovanja. Čitala sam o dalekim, predivnim predelima koje sam žudela da posetim i doživim.

Čitajući o Veneciji, gradu na vodi, oduševila me je jedinstvenost grada, te sam rešila da ga posetim. Uputila sam se sa ostalim mojim vršnjacima, penzionerima, u Veneciju.

Bili smo par dana, što je bilo dovoljno da upoznam Veneciju, bar sve njene najzanimljivije znamenitosti. Imala sam priliku i da se vozim u gondoli i da doživim Veneciju iz te perspektive. Posmatrali smo i lepote crkve „Santa Marija Dela Salute“ , o kojoj je i naš pesnik Jovan Dučić pisao.

Još sam više bila oduševljena onim što sam videla, a o čemu sam čitala, jer se ipak ta lepota i doživljaj ne može prenesti na papir tako osećajno, realno, iskreno, kao što se može doživeti.

Zorka Jovanović, Beograd