Foto albumi Zdravlje

Žene i godine: Prepreke dobrog starenja

Mnoge starije žene zabrinute su da ne dobiju kancer, naročito rak dojke i da ih to brine više od bilo koje druge bolesti koja može doći sa godinama. Ali, postoji više češćih problema.

Doktor Kevin MikLoklin je tokom svoje dugogodišnje prakse uvideo da su, kada je reč o dobrom starenju, mnoge starije žene, od svih bolesti koje mogu doći sa godinama, najviše su zabrinute da ne dobiju kancer, naročito rak dojke.

Međutim, postoji više češćih zdravstvenih problema i bolesti vezanih za starenje koje onemogućavaju lepo starenje kod većine žena. Pre svega reč je o zdravstvenim problemima koji urušavaju opšte stanje organizma i dovode do ubrzanog starenja, ali i bolesti i težih oboljenja.

U svom tekstu za Agein on kao probleme prvenstveno izdvaja pitanja kardiovaskularnog sistema, telesne mase i gojaznosti, porodične istorije bolesti.

Penzin prenosi njegovo viđenje uobičajenih prepreka za dobro starenje kod žena u serijalu od tri kratka teksta:

Slika: “Srebrene lokne”, slikara Oktavia Okampa, koja asocira na proces starenja, i objedinjuje prikaz žene kroz više životnih doba.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija