Početna Magazin Godine Ekonomija Žene i ekonomsko i socijalno preduzetništvo

Žene i ekonomsko i socijalno preduzetništvo

U okviru programa „Podeli svoje znanje – Postani mentorka“ (Fejzbuk stranica), 26. aprila 2014. godine održan je drugi okrugli sto „Žene i preduzetništvo“.

Na temu Ekonomskog osnaživanja žena kroz preduzetništvo, govorile su Violeta Jovanović (NALED), Biljana Planić (Athos), Biljana Jovanović (Luna), Marina Milović (Maja med), a panel je moderirala Milica Dimitrijević (Hanibal):

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Ambijent je nepovoljan i za muškarce i za žene. Žene nisu diskriminisane, ali ni ohrabrene. Imaju veliki potencijal, spremne su da nose teret i istrajnije su. Nije lako, ali je posebno zadovoljstvo kada sami odlučujemo i držimo život u svojim rukama. Uvek je pravi trenutak da se započne posao. Ne treba odlagati pokretanje sopstvenog biznisa. Zaposlite ljude koji najbolje znaju svoj posao i trude se da sve rade s ljubavlju i osmehom – neke su od poruka sa panela.

Na temu Socijalnog preduzetništva govorile su Margareta Kecman (KEC),  Ivana Stančić (Dobre torbe) i Anica Spasov (udruženje Naša kuća), a panel je moderirala Mirjana Šakić (EU desk, Erste banka):

– Nije problem proizvesti, već prodati. Kompanije više pažnje poklanjaju društveno odgovornom poslovanju. Ne postoje poreske olakšice za socijalna preduzeća, a zakonska regulativa radnih nadoknada za osobe sa poteškoćama otežava njihovu inkluziju u društvo. Nedostaje i medijski interes što znatno otežava komunikaciju sa potencijalnim partnerima. Socijalno preduzetništvo je efikasan način za rešavanja problema društva. Upornost se isplati – čulo se u zaključku okruglog stola Žene i preduzetništvo (na linku ceo izveštaj sa skupa).